Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Εορτή αγίας Παρασκευής στην Λεμεσό

Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η Οσιοπαρθενομάρτυς Αγία Παρασκευή η Αθληφόρος στη Μητρόπολη Λεμεσού. Την παραμονή της εορτής ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του εσπερινού στο ιερό παρεκκλήσιο της Αγίας Παρασκευής στο Πέρα Πέδι. 


Την κυριώνυμο μέρα της εορτής λειτούργησε στον εορτάζοντα ιερό ναό Αγίας Παρασκευής στην κοινότητα Επισκοπής. Προ της απολύσεως χειροθέτησε σε Οικονόμο τον εφημέριο του ιερού ναού, π. Πέτρο Ανδρέου.


Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος την παραμονή της εορτής υποδέχτηκε το λείψανο της Αγίας Παρασκευής, το οποίο κόμησε ο Ηγούμενος Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Μονάγρι Αρχιμ. Γεννάδιος, στον ομώνυμο ιερό ναό στη Γερμασόγεια και στη συνέχεια χοροστάτησε στον πανηγυρικό εσπερινό. Την επομένη λειτούργησε και κήρυξε το θείο λόγο στο ιερό παρεκκλήσιο Αγίας Παρασκευής στον κάτω Αμίαντο.


Στον ιερό ναό Αγίας Παρασκευής Γερμασόγειας, την κυριώνυμο ημέρα της εορτής τέλεσε τη θεία λειτουργία ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Νεαπόλεως Πορφύριος.
Ι. Μ. Λεμεσού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου