Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

Μνημόσυνο ηρώων Μαρί στην Λεμεσό

Στον ιερό ναό Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, στον Άγιο Αθανάσιο Λεμεσού, ιερούργησε το πρωΐ της Κυριακής, 10 Ιουλίου 2016, ο Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος, ο οποίος κήρυξε και το θείο λόγο στο πολυπληθές εκκλησίασμα.
Μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας, ο Θεοφιλέστατος, τέλεσε το 5ο ετήσιο μνημόσυνο του Διοικητή του ναυτικού, Αρχιπλοίαρχου Ανδρέα Ιωαννίδη και του Ανθυπασπιστή Κλεάνθη Κλεάνθους, που έχασαν τη ζωή τους κατά τη φονική έκρηξη στο Μαρί, στις 11 Ιουλίου 2011Παρέστησαν ο Υπουργός Ενέργειας κ. Γιώργος Λακκοτρύπης, ο οποίος εκπροσώπησε την Κυβέρνηση, ο Διοικητής του Ναυτικού, αξιωματικοί του Στρατού και εκπρόσωποι της Αστυνομίας, Βουλευτές, συγγενείς των ηρώων και πλήθος κόσμου.
Επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε ο πρώην διευθυντής του Λυκείου Πολεμιδιών, Επίτιμος Πρόεδρος του Συνδέσμου Διευθυντών Μέσης Εκπαίδευσης Κύπρου, Κυριάκος Μπαρρής, ο οποίος τόνισε πως οφείλουμε όλοι να μην ξεχνάμε την τραγωδία, να την επαναφέρουμε συχνά στη μνήμη μας και να αναζητούμε όσα κάναμε λάθος, όσα παραλείψαμε να κάνουμε, όσα έπρεπε να κάνουμε και να μην τα επαναλάβουμε.
Ακολούθησε τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στους τάφους των ηρώων, στο κοιμητήριο Σφαλαγγιώτισσας.
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου