Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

Επίσημο Μνημόσυνο Πεσόντων Πραξικοπήματο

Κυβέρνηση, Βουλή και κυπριακός λαός τίμησαν την Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2016, τη μνήμη όσων έπεσαν υπερασπιζόμενοι τη δημοκρατία και τη νομιμότητα, κατά τη διάρκεια του προδοτικού πραξικοπήματος του 1974.
Του επίσημου Ιερού Μνημοσύνου, που τελέστηκε στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στο Νέο Κοιμητήριο Λευκωσίας, προέστη ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος, ο οποίος βρίσκεται στο νησί κατόπιν προσκλήσεως του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, συμπαραστατούμενος από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Χρυσόστομο και τους Θεοφιλεστάτους Επισκόπους Ζήλων κ. Σεβαστιανό,  Καρπασίας κ. Χριστοφόρο και Μεσαορίας κ. Γρηγόριο.

Παρέστησαν ο Προεδρεύων της Κυπριακής Δημοκρατίας και Πρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτρης Συλλούρης, ο οποίος εκφώνησε και τον επιμνημόσυνο λόγο, ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστοφόρος Φωκαδης, ο Αρχηγός της Αστυνομίας κ. Ζαχαρίας Χρυσοστόμου, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς κ. Γεώργιος Μπασιακούλης, Αρχηγοί Κομμάτων, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας και οι άλλες πολιτικές και στρατιωτικές αρχές της νήσου.
Αμέσως μετά το τέλος του Μνημοσύνου, τελέστηκε Τρισάγιο, στους τάφους των πεσόντων, από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου και ακολούθησε η κατάθεση Στεφάνων από τους επίσημους και τους συγγενείς των πεσόντων.
Λουκάς Α. Παναγιώτου
Φωτογραφίες: GOA/Dimitrios Panagos,
Χρίστος Αβρααμίδης, ΓΤΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου