Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Συλλείτουργο Πατριάρχη Αντιοχείας και Αρχιεπισκόπου Κύπρου στη Δαμασκό

Λαμπρό Αρχιερατικό Συλλείτουργο των Προκαθημένων των Εκκλησιών Αντιοχείας και Κύπρου τελέστηκε την Κυριακή, 24 Ιουλίου 2016, στον ιερό ναό Τιμίου Σταυρού στη Δαμασκό, με την ευκαιρία της επισκέψεως του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου στην εμπόλεμη Συρία.


Ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης στην ομιλία του καλωσόρισε τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, υπογράμμισε τη σημασία της επισκέψεως του στη Συρία, εξήρε τους δεσμούς που συνδέουν την Συρία και την Κύπρο και επεσήμανε ότι παρά το πλήθος των δεινών και των προβλημάτων που μαστίζουν την χώρα οι σκέψεις και οι προσευχές τους είναι αφιερωμένες και στην Κύπρο.


Ο Κύπρου Χρυσόστομος, στην αντιφώνησή του, απέστειλε προς τον δοκιμαζόμενο λαό της Συρίας μηνύματα αγάπης και συμπαράστασης και διαβεβαίωσε, τον Πατριάρχη Αντιοχείας, ότι στον Γολγοθά που ανεβαίνουν δεν είναι μόνοι, αλλά βαδίζει μαζί τους όλη η Ορθόδοξη Εκκλησία, μέχρι να έρθει η πολυπόθητη ειρήνη.


«Αργησαμε να έρθουμε κοντά σας», ανέφερε ο Αρχιεπισκοπος Κυπρου, ζητώντας συγνώμη για την βραδύτητα αυτή και προέτρεψε τους Ορθοδόξους Χριστιανούς να παραμείνουν ακλόνητοι στην γη των πατέρων τους. 
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου