Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Εγκαίνια ιερού ναού Αγίου Στυλιανού Ξυλοφάγου

Με την ευλογία του Παναγάθου Θεού και τις πρεσβείες της Υπεραγίας Θεοτόκου, το Γενέθλιο της οποίας εορτάζουμε αύριο, πραγματοποιήθηκαν, χθες το βράδυ, τα Εγκαίνια του περικαλλούς προσκυνηματικού Ιερού Ναού του Αγίου Στυλιανού του Παφλαγόνος, της κοινότητος Ξυλοφάγου.
Τα Εγκαίνια, την επίσημη παράδοση στην Θεία Λατρεία του προσκηνυματικού αυτού ναού του αφιερωμένου στην ιερή μνήμη του θαυματουργού και αγίου προστάτη των παιδιών, τέλεσε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κιτίου κ. Χρυσόστομος.
Πλειάδα κληρικών πλαισίωσαν τον τελετουργούντα αρχιερέα, ενώ πλήθος κατοίκων της περιοχής, με έκδηλη την χαρά, είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς το απόγευμα για να παρακολουθήσουν από την αρχή την πρωτόγνωρη γι' αυτούς, ακολουθία των εγκαινίων.
Ο Κιτίου Χρυσόστομος ενδεδυμένος τον λευκό χιτώνα και συμπαραστατούμενος από τους παριστάμενους Ιερείς και Διακόνους, έλουσε την Αγία Τράπεζα, καθηγίασε τα ιερά Αντιμήνσια και με κάθε λεπτομέρεια τέλεσε τα Εγκαίνια του Ιερού Ναού, εξηγώντας κατά τη διάρκεια της ακολουθίας στους πιστούς τα τελούμενα και την πνευματική σημασία τους.
Οι εορταστικές εκδηλώσεις των Εγκαινίων θα συνεχιστούν με ιερατικό συλλείτουργο αύριο την Κυριακή, ενώ από τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου μέχρι και την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου θα τελούνται καθημερινά Θείες Λειτουργίες. Το βράδυ της Παρασκευής 13 Σεπτεμβρίου θα τελεστεί αγρυπνία από τις 8:30 μέχρι τις 1:00 το πρωί του Σαββάτου και την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί Αρχιερατικό συλλείτουργο προϊσταμένου του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Τριμυθούντος  κ. Βαρνάβα.
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου