Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Ονομαστήρια Μητροπολίτη Ταμασού Ησαΐα

Με ιεροπρέπεια και ξεχωριστή λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του οσίου Ησαΐου, κτήτoρος της Ιεράς Μονής Κύκκου, στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής.
Με λαμπρές λατρευτικές εκδηλώσεις, οι οποίες άρχισαν από το απόγευμα της Δευτέρας 9 Σεπτεμβρίου 2012 με την υποδοχή, στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Εργατών, των Ιερών Λειψάνων των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης και την τέλεση του Πανηγυρικού Εσπερινού της εορτής του Οσίου Ησαΐου. Στην εσπερινή ακολουθία χοροστάτησε ο εορτάζων Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, συμπαραστατούμενος από κληρικούς τόσο της Μητροπόλεως Ταμασού όσο και άλλων Μητροπόλεων.
Στα ιερά αναλόγια έψαλαν κατανυκτικά κληρικοί και λαϊκοί ιεροψάλτες με προεξάρχοντα τον ιερομόναχο π. Αντίπα, από το Ιβηρίτικο κελλίον της Αγίας Άννας στο Άγιον Όρος, οποίος στο τέλος της εσπερινής ακολουθίας κήρυξε τον θείο λόγο, εξήρε την αγία μορφή του κτήτορος Ησαΐου, μίλησε για το ρόλο των Αγίων στη ζωή των πιστών και διερμήνευσε τα αισθήματα αφοσίωσης και αγάπης του ευαγούς Κλήρου και του ευσεβούς λαού της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής προς το πρόσωπο του εορτάζοντα Μητροπολίτη.
Την επομένη το πρωί, ο Μητροπολίτης Ταμασού Ησαΐας, προέστη πολυαρχιερατικού Συλλειτούργου στον Καθεδρικό ναό Αγίου Νικολάου στο Επισκοπειό, στο οποίο παρέστησαν ιερουργούντες ο έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Κύπρο Μητροπολίτης Βόστρων κ. Τιμόθεος, οι Μητροπολίτες Κιτίου κ. Χρυσόστομος, Κυρηνείας κ. Χρυσόστομος, Λεμεσού κ. Αθανάσιος, Κωνσταντίας κ. Βασίλειος και οι Επίσκοποι Αρσινόης κ. Νεκτάριος, Αμαθούντος κ. Νικόλαος και Νεαπόλεως κ. Πορφύριος. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εορτάζων Μητροπολίτης δέχθηκε μεν τις ευχές των αρχών, του κλήρου και του λαού χωρίς όμως να δεχθεί να προσφερθούν προς τον ίδιο δώρα για τα ονομαστήριά του. Με γραπτή ανακοίνωση του καλούσε, όσους επιθυμούσαν, να κάνουν εισφορά για τις ανάγκες του κοινωνικού έργου της Μητροπόλεως.
Το μεσημέρι ο Πανιερώτατος παρέθεσε επίσημο γεύμα, στις νέες εγκαταστάσεις της Μητροπόλεως στην κοινότητα Επισκοπιού. Σ’ αυτό συμμετείχαν οι Μητροπολίτες Κιτίου, Λεμεσού, Κύκκου και Βόστρων, οι Επίσκοποι Αρσινόης και Αμαθούντος, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, οι πολιτικές, αστυνομικές και στρατιωτικές αρχές της περιοχής, καθηγητές, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και συλλόγων, κληρικοί και συνεργάτες της Μητροπόλεως.
Κατά την διάρκεια του γεύματος προσήλθε για να ευχηθεί στον εορτάζοντα Μητροπολίτη και να παρακαθίσει στο γεύμα με τους υπόλοιπους προσκεκλημένους και η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Άντρη Αναστασιάδου.
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου