Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Ιερόσυλοι έκλεψαν την κάρα της Αγίας Μαύρης στο Κοιλάνι

Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν έχουν πλέον οι ιερόσυλοι διαρρήκτες, οι οποίοι με απύθμενο θράσος διέρρηξαν, κατά τη διάρκεια της νύχτας, τον Ιερό Ναό Παναγίας Ελεούσας, που βρίσκεται στο κέντρο της Κοινότητας Κοιλανίου της Επαρχίας Λεμεσού και έκλεψαν μεταξύ άλλων ιερών σκευών, ασημένια λειψανοθήκη που περιείχε μέρος της ιερής κάρας της Αγίας Μαύρης.
Σύμφωνα με δηλώσεις του ο υπευθύνου του ΤΑΕ Λεμεσού, Ιωάννη Σωτηριάδη, τη διάρρηξη αντιλήφθηκε γύρω στις 6 το πρωί γυναίκα που πήγε να προσκυνήσει και αμέσως ενημερώθηκε η αστυνομία, άνδρες της οποίας μετέβηκαν στη σκηνή και άρχισαν έρευνες. Όπως διαπιστώθηκε, οι διαρρήκτες παραβίασαν την πλαϊνή είσοδο της εκκλησίας και απέσπασαν οτιδήποτε ασημένιο μπορούσε να μεταφερθεί.
Οι ανίεροι νυχτοβάτες αφαίρεσαν από την εκκλησία το πολυτιμότερο προσκύνημα της κοινότητος, την κάρα της αγίας Μαύρας, η οποία βρισκόταν σε ασημένια λειψανοθήκη πάνω στην αγία τράπεζα, καθώς και όλα τα ασημικά σκεύη του ναού.
Συγκεκριμένα, πέραν της ασημένιας λειψανοθήκης, οι δράστες πήραν ένδεκα καντήλια, το κάλυμμα με τον σταυρό από το Ευαγγέλιο, μια ασημένια εικόνα του Χριστού, τρία δισκοπότηρα, δυο σταυρούς, δυο εξαπτέρυγα, δυο θυμιατήρια, ένα ασημένιο φωτοστέφανο και  δυο ασημένια καπνιστομέρεχα.
Η σκηνή παραμένει αποκλεισμένη και οι εξετάσεις συνεχίζονται σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν τεκμήρια και να εξασφαλιστούν τυχόν μαρτυρίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη των δραστών.
Ο ιερέας και οι κάτοικοι της κοινότητας είναι ανάστατοι και εύχονται οι δράστες να μετανοήσουν για την ανίερη πράξη τους και να επιστρέψουν τουλάχιστον την ιερή κάρα της αγίας Μαύρης.
Εξ’ άλλου την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου θα τελεσθεί στην απογυμνωμένη εκκλησία αγρυπνία και δέηση για την ανεύρεση και επιστροφή του πολυτίμητου λειψάνου.
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου