Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Αυλαία για την 3η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Κύπρου

Με μια πραγματικά υπέροχη παράσταση, από τη Θεατρική Ομάδα «Δημιουργείν» και η οποία είχε τον τίτλο «Αυτός ο κόσμος ο μικρός… ο Μέγας», έκλεισε, το βράδυ της Κυριακής 9 Νοεμβρίου, τις πύλες της 3η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Κύπρου.
Η Έκθεση Βιβλίου, η οποία έχει καθιερωθεί πλέον ως θεσμός, διοργανώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου στην πλατεία της Μητροπόλεως στο Παραλίμνι, από τις 2 μέχρι και 9 Νοεμβρίου 2014 και είχε ως θέμα «40 χρόνια κατοχής. Δεν ξεχνώ!».
Στην σύντομη ομιλία του ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας κ. Βασίλειος σημείωσε ότι «η εντύπωση που αποκόμισα από την Έκθεση είναι ότι αυτή έχει μπει πλέον στην συνείδηση όλων, που έχουν έρθει και έχουν επισκεφθεί την Έκθεση και έχουν παρακολουθήσει τα διάφορα πολιτιστικά δρώμενα της».
«Η Έκθεση Βιβλίου αποτελεί πλέον ένα πολιτιστικό γεγονός και επειδή η επαρχία Αμμοχώστου στερείται άλλων πολιτιστικών εκδηλώσεων παρόμοιου χαρακτήρα, η διοργάνωση της κατέχει μια θέση στο κέντρο της ζωής της επαρχίας», πρόσθεσε.
Ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας αναφέρθηκε και στον παιδαγωγικό χαρακτήρα που επιχειρήθηκε να δοθεί στην Έκθεση, είτε με την οργανωμένη επίσκεψη των μαθητών των σχολείων απ’ όλη την επαρχία, αλλά και με τη συμμετοχή των νέων με διάφορες εκδηλώσεις που οι ίδιοι οργάνωσαν. «Πρέπει να παρέχεται η δυνατότητα πρωτοβουλιών για να μπορέσουν να δημιουργήσουν και να μας προσφέρουν αυτά που έχουν στην ψυχή τους», επεσήμανε.
«Βεβαίως δεν θα πρέπει να παραλείψουμε ότι με το θέμα που θέσαμε φέτος, ως κύριο θέμα της Έκθεσης, «40 χρόνια κατοχής. Δεν ξεχνώ», θέλουμε να μην λησμονούμε το εθνικό μας θέμα. Γι’ αυτό, άλλωστε, πέρα από τα όσα έχουν διαδραματισθεί εδώ σ’ αυτή την εξέδρα, πίσω μας ακριβώς έχουμε και την έκθεση φωτογραφιών των κατεχομένων εκκλησιών μας, ένα δημιούργημα από συνεργάτες της Μητροπόλεως μας, το οποίο έχει προκαλέσει το ζωηρό ενδιαφέρον».
Ο Πανιερώτατος ευχαρίστησε, κλείνοντας, όλους όσους συνέβαλαν στην οργάνωση και την επιτυχία της όλης προσπάθειας, καθώς και για την συμπαράσταση όλου του κόσμου, των θερμών αισθημάτων που εξεδήλωσαν για την διοργάνωση αυτής της Έκθεσης, που όπως είπε «μας δίνει και την ώθηση και το κουράγιο να συνεχίσουμε την προσφορά μας προς τα κοινά».

Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου