Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Επιστροφή εκκλησίας Αγίας Ζώνης Αμμοχώστου

Το κλειδί άλλης μιας ιστορικής εκκλησίας, στην εντός των τειχών παλαιά πόλη της Αμμοχώστου, η οποία σύμφωνα με την παράδοση διέθετε 365 εκκλησίες, παραδόθηκε χθες στους νομίμους ιδιοκτήτες της, την Εκκλησία της Κύπρου και ειδικότερα την Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας - Αμμοχώστου.

Πρόκειται για την μικρή βυζαντινή εκκλησία της Αγίας Ζώνης της μεσαιωνικής πόλης, η οποία μέχρι πρόσφατα λειτουργούσε ως θέατρο και σύντομα, μετά από κάποιες αναγκαίες εργασίες ευπρεπισμού, που πρέπει να γίνουν, αναμένεται να τελεστεί σε αυτήν και η πρώτη Θεία Λειτουργία.
Τον όμορφο τούτο ναό επισκέφθηκε την Κυριακή, 23 Νοεμβρίου 2014, αμέσως μετά το Αρχιερατικό Συλλείτουργο που τελέστηκε στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου Εξορινού, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας κ. Βασίλειος και έτυχε ενημέρωσης από τον πολιτιστικό λειτουργό του Δήμου της Παλαιάς Αμμοχώστου κ. Umit και τους ελληνοκυπρίους παράγοντες, οι οποίοι πρωτοστάτησαν στη απόδοση της εκκλησίας.

Στην συνέχεια, ο Πανιερώτατος, απευθυνόμενος προς τον βουλευτή Αμμοχώστου κ. Κυριάκο Χατζηγιάννη και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών, οι οποίοι τον συνόδευαν, τους κατέστησε κοινωνούς της ιστορίας και των παραδόσεων που περιβάλλουν το σημαντικό αυτό εκκλησάκι της Αγίας Ζώνης, αλλά και των υπολοίπων εκκλησιών της μεσαιωνικής πόλης της Αμμοχώστου.
Μαΐστωρ – Ι. Μ. Κωνσταντίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου