Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Στην Δράμα για την εορτή του οσίου Γεωργίου Καρσλίδη ο Λεμεσού

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος, έπειτα από πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δράμας κ. Παύλου, παρέστη στις εορταστικές ακολουθίες, επί τη εορτή του Οσίου και Θεοφόρου Αγίου Γεωργίου του Νέου και Ομολογητού, στην Ιερά Μονή Αναλήψεως του Σωτήρος στη Σίψα της Δράμας.

Το απόγευμα της Δευτέρας, 3 Νοεμβρίου, τελέστηκε Ιερά Αγρυπνία, κατά το αγιορείτικο τυπικό, στην οποία χοροστάτησε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ. Παρέστησαν συμπροσευχόμενοι, στο Ιερό Βήμα, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού, καθώς και οι Μητροπολίτες Φιλαδελφείας κ. Βενέδικτος και Δράμας κ. Παύλος.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής πραγματοποιήθηκε πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Λεμεσού, ο οποίος κήρυξε και τον Θείο Λόγο. Μαζί του συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Φιλαδελφείας Βενέδικτος (Πατριαρχείο Ιεροσολύμων), Σαμταβίσι και Γκόρι Ανδρέας (Πατριαρχείο Γεωργίας) και ο οικείος Ιεράρχης, Μητροπολίτης Δράμας Παύλος.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της λάρνακος του οσίου και θεοφόρου πατρός Γεωργίου στον περίβολο της Ιεράς Μονής.
Κατά την διάρκεια των ακολουθιών πλήθος κόσμου συνέρρευσε για να προσευχηθεί και να επικαλεστεί την Χάρη του σύγχρονου και νεοφανούς Αγίου, ενώ στις Ιερές Ακολουθίες έψαλλαν μοναχές από την Ιερά Μονή Πανοράματος Θεσσαλονίκης.
Μαΐστωρ - Ι. Μ. Λεμεσού – Ι. Μ. Δράμας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου