Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Εγκαινιάστηκε η «3η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου» στο Παραλίμνι

Άνοιξε τις πύλες της, σήμερα το πρωί, η «3η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Κύπρου» στην πλατεία της Μητροπόλεως στο Παραλίμνι. Η Έκθεση θα ολοκληρωθεί στις 9 Νοεμβρίου 2014 και έχει ως θέμα: «40 χρόνια κατοχής. Δεν Ξεχνώ».
Η Διεθνής αυτή Έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Εξοχοτάτου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκoυ Αναστασιάδη και του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου, η οποία είναι αφιερωμένη στη θλιβερή επέτειο της συμπλήρωσης 40 χρόνων από την τουρκική εισβολή του 1974.
Τα Εγκαίνια της Έκθεσης τέλεσαν από κοινού ο Επίτροπος για Ανθρωπιστικά θέματα Φώτης Φωτίου και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας Γρηγόριος, οι οποίοι εκπροσώπησαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, αντίστοιχα.
Των εγκαινίων προηγήθηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, στην οποία προεξήρχε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειος, συλλειτουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αρκαδίας Βασιλείου, από το Πατριαρχείο Αντιοχείας και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας Γρηγορίου.
Η «3η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Κύπρου» θα είναι ανοικτή για το κοινό από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 8:00 μέχρι τις 13:00 και από τις 16:00 έως τις 20:00 και Σάββατο και Κυριακή από τις 9:00 μέχρι τις 13:00 και από τις 16:00 έως τις 19:00.
Στην Έκθεση συμμετέχουν εκδοτικοί οίκοι και βιβλιοπωλεία από την Κύπρο και το εξωτερικό. «Στα πλαίσια της Έκθεσης θα πραγματοποιηθούν αρκετές εκδηλώσεις, όπως διαλέξεις, ομιλίες για μαθητές, προβολές, ημερίδες, παρουσιάσεις νέων βιβλίων, πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου