Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Εορτή του Αγίου Στυλιανού στην Ξυλοφάγου

Στον προσκυνηματικό ιερό ναό του Αγίου Στυλιανού, στην κοινότητα Ξυλοφάγου, της επαρχίας Λάρνακος, γιορτάστηκε και φέτος, με ιδιαίτερη λαμπρότητα, η μνήμη του «άσειστου της Εκκλησίας στύλου», του οσίου πατρός ημών Στυλιανού του Παφλαγόνος.
Προεξάρχων της λαμπράς αυτής πανηγύρεως ήταν ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, προσκεκλημένος της Εκκλησιαστικής Επιτροπής και του προϊσταμένου του ναού Οικονόμου π. Ιερωνύμου Γερολέμου και κατόπιν αδείας και ευλογίας του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κιτίου κ. Χρυσοστόμου.
Στο κατάμεστο από πιστούς ιερό προσκύνημα ο Μητροπολίτης Ταμασού Ησαΐας μίλησε, λίγο πριν το πέρας της Εσπερινής Ακολουθίας, για την μορφή και την ενάρετη ζωή του «απροσμάχητου» προστάτη των νηπίων και θεραπευτή των παιδικών ασθενειών Αγίου Στυλιανού.
Ανήμερα της εορτής τελέστηκε ο Όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντως του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Τριμυθούντος κ. Βαρνάβα, συμπαραστατούμενου από ικανό αριθμό ιερέων και διακόνων, στην παρουσία πλήθους ευλαβών προσκυνητών.
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου