Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Με λαμπρότητα ο Εσπερινός της εορτής του αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι

Χοροστατούντος του, εκ του Πατριαρχείου Αντιοχείας, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αρκαδίας κ. Βασιλείου και συχοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασιλείου, τελέσθηκε ο Μέγας Εσπερινός, στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου, επί τη μνήμη της Ανακομιδής των σεπτών του λειψάνων.

Στην Εσπερινή Ακολουθία παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος, ο Αντιδήμαρχος και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Παραλιμνίου, Βουλευτές της επαρχίας Αμμοχώστου, ο πρώην Υπουργός Υγείας, καθώς και ο πρώην Δήμαρχος Παραλιμνίου, εκπρόσωποι των Στρατιωτικών, Αστυνομικών και Πολιτειακών Αρχών της περιοχής και πλήθος πιστών, οι οποίοι κατέκλισαν κυριολεκτικά, τόσο τον εσωτερικό, όσο και τους περιβάλλοντες χώρους του ναού.

Αμέσως μετά την αρτοκλασία ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας κ. Βασίλειος τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Αναστασίου Πιρίλλη και στην συνέχεια τίμησε τον εκλιπόντα ανακηρύσσοντας τον σε Μέγα Ευεργέτη της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας, επιδίδοντας στην χήρα του τιμητικό δίπλωμα.
Ακολούθως ο προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού π. Ηρακλείδιος Ξιούρος, τίμησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αρκαδίας κ. Βασίλειο, για την συμμετοχή του στις εκδηλώσεις της 3ης Διεθνούς Εκθεσης Βιβλίου και στις πανηγυρικές λατρευτικές συνάξεις της ενορίας, επιδίδοντας του ένα επιστήθιο εγκόλπιο με την μορφή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου.
Ο Σεβασμιώτατος, μιλώντας στα ελληνικά, ευχαρίστησε, τόσο τον σεπτό Ποιμενάρχη της Μητροπόλεως Κωνσταντίας, όσο και την ενορία του Αγίου Γεωργίου, για την τιμή και την αγάπη με την οποία τον περιέβαλε και επεσήμανε ότι «η Εκκλησία της Κύπρου στέκεται πάντοτε στο πλευρό του Πατριαρχείου Αντιοχείας, στους δύσκολους καιρούς, τόσο τους παλαιότερους, όσο και τώρα».
Ευχαρίστησε, τέλος, όλο τον κυπριακό λαό και την Κυβέρνηση του τόπου για την βοήθεια και την συμπαράσταση στην δοκιμαζόμενη Μέση Ανατολή και ευχήθηκε «ο Θεός να φυλάξει την Κύπρο και να φέρει σύντομα την επανένωση των δύο τμήματα αυτού του νησιού υπό μία ηγεσία».

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε η περιφορά, αποτμήματος Ιερού Λειψάνου και της Εικόνας του Αγίου Γεωργίου, στους κεντρικούς δρόμους του Παραλιμνίου με ιδιαίτερη λαμπρότητα και πληθωρική συμμετοχή του λαού του Θεού. Σε τέσσερα σημεία της διαδρομής ο Σεβασμιώτατος ανέπεμψε δεήσεις. Της περιφοράς παιάνιζε η Φιλαρμονική του Δήμου Παραλιμνίου, άγημα του στρατού απόδωσε τιμές ενώ μέλη των προσκοπικών Συστημάτων Παραλιμνίου συνόδευαν την  Εικόνα.

Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου