Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Λαμπρά πανήγυρης στην Μονή Αγίου Μηνά στην Βάβλα

Με επίκεντρο την Ιερά Μονή του αγίου ενδόξου μεγαλομάρτυρος Μηνά, η οποία ευρίσκεται κτισμένη σε κατάφυτη ορεινή περιοχή της επαρχίας Λάρνακας, παρά την κοινότητα Βάβλα, εορτάστηκε, με κάθε εκκλησιαστική τάξη και λαμπρότητα, η ιερά και πανέορτος μνήμη του θαυματουργού Αγίου.
Των Πανηγυρικών λατρευτικών Συνάξεων, του Εσπερινού αφ’ εσπέρας και της Θείας Λειτουργίας ανήμερα της εορτής, προεξήρχε ο επιχώριος Ποιμενάρχης, Πανιερώτατος Μητροπολίτης Τριμυθούντος κ. Βαρνάβας, με την συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως και άλλων περιφερειών.
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πολυάριθμοι ήταν οι προσκυνητές, οι οποίοι έσπευσαν, από όλα τα μήκη και τα πλάτη της Κύπρου, για να τιμήσουν τον θαυματόβρυτο Άγιο, να καταθέσουν τις ευχές και ικεσίες τους και να προσκυνήσουν ευλαβικά τα ιερά λείψανά και την σεπτή εικόνα του.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η εν λόγω Μονή είναι από τις δημοφιλέστερες της Κύπρου και πιστεύεται ότι είναι κτίσμα του 15ου αιώνα. Το καθολικό της ανοικοδομήθηκε το 1754. Το μοναστήρι, μετά από πολλές περιπέτειες λειψανδρίας ή και εγκατάλειψης, μετατρέπεται το 1965 σε γυναικείο και έκτοτε διανύει περίοδο πνευματικής ακμής.
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου