Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Εγκαίνια Μετοχίου Μονής Αποστόλου Βαρνάβα

Τη διαβεβαίωση ότι θα συνεχίσει να υψώνει τη φωνή του ώστε να μας επιτραπεί να οικοδομήσουμε και να λειτουργήσουμε το κατεχόμενο Μοναστήρι του Αποστόλου Βαρνάβα, ιδρυτή της Εκκλησίας της Κύπρου, έδωσε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ.  Χρυσόστομος, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να νοηθεί μοναχισμός στην Κύπρο χωρίς το συγκεκριμένο Μοναστήρι.
Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου τέλεσε το πρωί της Κυριακής, 9 Νοεμβρίου 2014, τα εγκαίνια του Μετοχίου της Ιεράς Μονής Αποστόλου Βαρνάβα, στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας του Αγίου Αντωνίου στην παλιά Λευκωσία, σε πολύ κοντινή απόσταση από την Ιερά Αρχιεπισκοπή.
Ο Μακαριώτατος σε σύντομη ομιλία του είπε ότι τα αισθήματά του είναι ανάμεικτα γιατί από τη μια υλοποιείται η επιθυμία για σύσταση του Μετοχίου, αλλά από την άλλη δεν έχουμε ακόμη καταφέρει να λειτουργήσουμε τη Μονή του Αποστόλου Βαρνάβα, η οποία, είπε, μέσα από την πορεία της Εκκλησίας μας δεν είχε καθόλου ομαλή πορεία, έφτασε σε διάλυση, επαναλειτούργησε αλλά και πάλι στέκει βουβή λόγω της κατοχής.
Τόνισε ότι η προσπάθειά είναι να επαναλειτουργήσει η Μονή και να πάρει και πάλι περίοπτη θέση στην ψυχή και την καρδιά μας. “Τονίζω ότι δεν είναι εύκολο το εγχείρημα, αλλά με τη Χάρη του Θεού και θα επιμείνουμε, και θα προσπαθήσουμε και θα τα καταφέρουμε, δεν μπορεί να νοηθεί μοναχισμός  στην Κύπρο χωρίς το Μοναστήρι του Απόστολου Βαρνάβα”, σημείωσε.
Ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε ότι θα εργαστεί με όλες του τις δυνάμεις και θα πιέσει παντού, προσθέτοντας ότι “όποιο βήμα και αν μου δοθεί η φωνή θα ακούγεται στα πέρατα της Οικουμένης για  να μας επιτραπεί να επαναλειτουργήσουμε και να οικοδομήσουμε τη Μονή και φιλοδοξούμε να την κάνουμε την πρώτη Μονή στην κυπριακή Εκκλησία”.
Συνέχισε λέγοντας ότι όταν η σκέψη και ενέργειές μας συμπίπτουν με το Θέλημα του Θεού, δεν έχει παρά να πετύχουμε και να καταφέρουμε ώστε η Μονή να γίνει το καύχημα της Εκκλησίας μας.
Ο Ηγούμενος της Ιεράς Σταυροπηγιακής Μονής Αποστόλου Βαρνάβα, Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Ιωάννου στο δικό του μήνυμα τόνισε ότι η πραγματικότητα δεν πρέπει να μας απογοητεύει, αλλά να ατσαλώνει την πίστη στον Κύριο που είναι δίκαιος.
“Ενώπιον μας υψώνεται το εθνικό και θρησκευτικό χρέος όπως το Ιερό αυτό Μετόχιο αποβεί μια θρησκευτική και εθνική έπαλξη, επιβάλλεται να καλλιεργήσουμε το πνεύμα της πίστης μας και αυτό το Μετόχιο να μας δίνει το μήνυμα της τελικής δικαίωσης μας”, τόνισε.
Ο Αρχιμανδρίτης είπε ακόμη ότι επιβάλλεται να προσευχόμαστε προς το Θεό για να δώσει δικαιοσύνη και την ίδια ώρα να στέλνουμε μηνύματα στους ισχυρούς της γης “που αποδέχονται να διαιωνίζεται μια ύβρις σε βάρος των χριστιανικών μας Ναών, των Ιερών και Οσίων μας”.
Εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Αρχιεπίσκοπο για τη στήριξη και βοήθειά του ώστε να εκπληρωθεί ο στόχος της αποκατάστασης του Μετοχίου του Αποστόλου Βαρνάβα.
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου