Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Άρχισαν οι συναντήσεις της Κοινότητας Νέων της Μητροπόλεως Πάφου

Μια πραγματικά πολύ όμορφη και αξιόλογη πρωτοβουλία ξεκίνησε, με την Χάρη του Θεού, να λειτουργεί και να δραστηριοποιείται στην Πάφο, κάτω από την φροντίδα και τον συντονισμό της τοπικής Εκκλησίας.
Πρόκειται για την νεοσύστατη Κοινότητα Νέων της Ιεράς Μητροπόλεως Πάφου, η οποία οργάνωσε, με ομολογουμένως ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία, την πρώτη της συνάντηση την Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2014, στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Θεοδώρου.
Η όλη εκδήλωση ξεκίνησε με την τέλεση του Αγιασμού από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Πάφου κ. Γεώργιο, ο οποίος αφού συνεχάρη τους νέους και τις νέες για την αθρόα παρουσία στην πρώτη τους συνάντηση, ανέπτυξε, ακολούθως, το θέμα: «Θρησκεία και θετικές επιστήμες. Πορεία σύγκρουσης ή συμπόρευσης». Μετά την ομιλία του Πανιερωτάτου ακολούθησε μια άκρως ενδιαφέρουσα συζήτηση.
Η πρωτοβουλία αυτή έχει τύχει ιδιαίτερης αποδοχής από τους νέους της Πάφου και οι συναντήσεις της Κοινότητας Νέων θα πραγματοποιούνται ανά δεκαπενθήμερο. Σ’ αυτές θα αναπτύσσονται θέματα και προβληματισμοί σε ζητήματα πίστης και ορθόδοξης πνευματικότητας, καθώς και θέματα τα οποία προκύπτουν μέσα στο σύγχρονο μεταβαλλόμενο κόσμο μας.
Λουκάς Α. Παναγιώτου
Φωτογραφίες: Κοινότητα Νέων Ι, Μ. Πάφου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου