Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Εγκαίνια καταστήματος εκκλησιαστικών ειδών Μητροπόλεως Ταμασού

Σε μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, χαρούμενη, ξεχωριστή και στην παρουσία πλήθους κόσμου και τοπικών παραγόντων, τελέστηκαν, χθες το απόγευμα, τα εγκαίνια ενός νέου και σύγχρονου καταστήματος εκκλησιαστικών ειδών.

Τον αγιασμό των Εγκαινίων τέλεσε ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, ενώ την κορδέλα των εγκαινίων έκοψαν από κοινού ο Πανιερώτατος μαζί με την Πρόεδρο του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού κ. Φωτεινή Παπαδοπούλου.

Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο Ταμασού Ησαΐας, τόνισε τη σημασία που έχει η δημιουργία του χώρου αυτού για την εξυπηρέτηση των αναγκών των ενοριών της Μητροπόλεως και επεσήμανε παράλληλα ότι «αυτό το έργο δεν είναι κερδοσκοπικό, αλλά είναι πρωτίστως φιλανθρωπικό».

Το Ορθόδοξο Πνευματικό Κέντρο «Αγιόνησος», στεγάζεται στα παλαιά γραφεία της Μητροπόλεως Ταμασού στην Πάνω Δευτερά και φιλοδοξεί να ενισχύσει, με τις δραστηριότητές του, τις προσπάθειες που καταβάλλει η τοπική Εκκλησία για ενίσχυση του φιλανθρωπικού της έργου και των κοινωνικών της παντοπωλείων.

Στους ζεστούς και φιλόξενους χώρους του το «Αγιόνησος» θα μπορεί κάποιος να βρει όλα τα εκκλησιαστικά είδη, έπιπλα, ιερά άμφια, βιβλία, εικόνες σε ξύλο, ασήμι, καμβά, βυζαντινές αγιογραφίες, μεταξοτυπίες, κερί, κυπριακή χειροτεχνία, λευκαρίτικα και σμυλέτινα κεντήματα, λευκά είδη, δώρα και άλλα.
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου