Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Συνάντηση Εκτελεστικής Επιτροπής του Π.Σ.Ε. στην Μητρόπολη Κωνσταντίας

Συνεχίστηκαν, για δεύτερη ημέρα, σήμερα Σάββατο, 22 Νοεμβρίου 2014, οι εργασίες της συνέλευσης των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών, η οποία φιλοξενείται από την Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου.
Το πρωί οι σύνεδροι μετέβησαν στον αρχαίο ναό της Αγίας Άννας στην πλατεία Μητροπόλεως στο Παραλίμνι, για την καθιερωμένη πρωινή τους προσευχή. Μετά το τέλος της προσευχής ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας κ. Βασίλειος, ξενάγησε τους φιλοξενουμένους του στο μικρό αυτό εκκλησιαστικό μουσείο, που λειτουργεί εντός του ναού και αναφέρθηκε εν συντομία και στην ιστορία της Ιεράς Μητροπόλεως.
Ακολούθως, στην μεγάλη αίθουσα του Συνοδικού της Μητροπόλεως, όπου πραγματοποιούνται οι πρωινές εργασίες της Συνάντησης, ο Δήμαρχος Παραλιμνίου κ. Θεόδωρος Πυρίλλης καλωσόρισε τους φιλοξενούμενους και ευχήθηκε καλή παραμονή στο νησί και ευόδωση των εργασιών τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εργασίες της Εκτελεστικής Επιτροπής του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών, άρχισαν χθες με την Θεία Λειτουργία, η οποία τελέστηκε επ’ ευκαιρία της εορτής των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου, στην αρχαία Ιερά Μονή της Αγίας Νάπας. Στην εν λόγω Συνάντηση παρευρίσκεται και ο Γενικός Γραμματέας του Π.Σ.Ε. κ. Olav Tveit.
Οι εργασίες της Συνάντησης συνεχίζονται και θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014. Το πρωί της Κυριακής οι Σύνεδροι θα μεταβούν στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου του Εξορινού, στην εντός των τειχών κατεχόμενη πόλη της Αμμοχώστου, για να μετάσχουν στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο, στο οποίο θα συλλειτουργήσουν ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας κ. Βασίλειος και οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Σασίμων κ. Γεννάδιος, από το Οικουμενικό Πατριαρχείο και ο Τιργοβιστίου κ. Νήφων, από το Πατριαρχείο Ρουμανίας, καθώς και άλλοι κληρικοί.
Μαΐστωρ – Ι. Μ. Κωνσταντίας
Φωτογραφίες: Χάρης Βραχίμη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου