Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

«Ο 13ος απόστολος: Πράξεις Μελετίου Μεταξάκη»

Ο Δήμος Λάρνακας και η Ιερά Μητρόπολη Κιτίου διοργάνωσαν την Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015,  στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Κοντού στην Λάρνακα, την παρουσίαση του βιβλίου του Λουκά Παπαδάκη «Ο 13ος απόστολος, Πράξεις Μελετίου Μεταξάκη».
Το βιβλίο παρουσίασαν, ο Αναπληρωτής Καθηγητής Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κύπρου κ. Πέτρος Παπαπολυβίου και η υποψηφία Διδάκτωρ του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου κα Μίνα Κουμανταρή.
Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμούς ο Δήμαρχος Λάρνακας κ. Ανδρέας Λουρουτζιάτης και ο Μητροπολίτης Κιτίου κ. Χρυσόστομος.
Ο Πανιερώτατος, αφού εξέφρασε την ευαρέσκεια και τις ευχαριστίες του για τη σημαντική συνεισφορά του συγγραφέα «στη διερεύνηση της νεώτερης εκκλησιαστικής και εθνικής ιστορίας της Κύπρου», σημείωσε ότι «η σκιαγράφηση και η παρουσίαση της ζωής και του έργου ενός σπουδαίου εκκλησιαστικού ανδρός είναι πράγμα δύσκολο και επίπονο. Ιδιαίτερα όταν πρόκειται για έναν ιεράρχη που η ζωή και η δράση του σημάδεψαν την Ορθόδοξη Εκκλησία και όχι μόνο».
Η όλη εκδήλωση έκλεισε με την αντιφώνηση από τον συγγραφέα κ. Λουκά Παπαδάκη.

Μαΐστωρ - Ι. Μ. Κιτίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου