Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

Εγκαίνια Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου στην Λάρνακα

Με την συμμετοχή πλήθους πιστών, κατοίκων του προσφυγικού συνοικισμού Τσιακκιλερού και προσκυνητών από άλλες περιοχές της Λάρνακας, τελέσθηκαν την Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2015, τα Εγκαίνια του νεόδμητου και περικαλλούς Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου Τσιακκιλερού.

Τα Εγκαίνια τέλεσε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κιτίου κ. Χρυσόστομος, πλαισιούμενος από τον Έξαρχο του Παναγίου Τάφου στην Κύπρο, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βόστρων κ. Τιμόθεο και ιερείς, εφημερίους, διαφόρων ενοριών της Λάρνακος.

Το απόγευμα της Παρασκευής έγινε η κατάθεση των Ιερών Λειψάνων, εψάλη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, ακολούθησε ο Όρθρος και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν, κατά την εκκλη­σια­στική τάξη, τα Εγκαίνια του Ιερού Ναού. Ο Πανιερώτατος καθιέρωσε καινούργια Αντιμήνσια, πάνω στα οποία θα τελείται το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, παρέδωσε το Ναό λουσμένο μέσα στη Χάρη του Αγίου Πνεύματος εις κοινήν λατρείαν και στη συνέχεια, οι δύο Αρχιερείς, τέλεσαν την πρώτη Θεία Λειτουργία.

Το εκκλησίασμα, έχοντας ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους την χαρά, παρακολούθησε, με ιδιαίτερη προσοχή και κατάνυξη, τα τε­λού­­μενα δοξολογώντας τον Πανάγαθο Θεό για την πραγματοποίηση του ονείρου τους να εγκαινιάσουν τον Ναό που έχτισαν με τόσους κόπους και μόχθους.
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου