Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Δημιουργία Ιατρικού Ογκολογικού Κέντρου στη Λεμεσό

Η Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού δια του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Λεμεσού κ. Αθανασίου σήμερα Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου, προχώρησε σε μια ιστορική συμφωνία με τον ογκολόγο Δρ. Ζάμπογλου για τη δημιουργία ενός εξειδικευμένου ογκολογικού κέντρου στην πόλη της Λεμεσού.
Το ογκολογικό αυτό κέντρο έχει σαν στόχο να καλύψει τις ανάγκες της νοτιοδυτικής Κύπρου στην περίθαλψη ασθενών, αλλά παράλληλα φιλοδοξεί να αναδειχθεί ένα περιφερειακό ιατρικό ογκολογικό κέντρο στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, αλλά και της Μέσης Ανατολής.
Το ογκολογικό ιατρικό κέντρο θα έχει τη δυνατότητα όχι μόνο της νοσηλείας αλλά και της επεμβατικής ακτινοθεραπείας, όπως επίσης και του PET-CT SCAN, πρωτοπόρων για την Κύπρο ιατρικών τεχνικών.
Τη συμφωνία προσυπέγραψαν ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος, ο Δρ. Ζάμπογλου και ο κ. Κίκης Καζαμίας.
Σε δηλώσεις του, ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος εξέφρασε την ικανοποίηση του, που η Μητρόπολη θα συμβάλει με το δικό της τρόπο στη δημιουργία ενός ογκολογικού κέντρου στη Λεμεσό.
«Αισθανόμαστε ότι αυτό για την Εκκλησία είναι σημαντικό, διότι συμβάλλουμε κι εμείς με την πράξη μας αυτή στη δημιουργία του ογκολογικού κέντρου, το οποίο με τη σειρά του θα προσφέρει τις υπηρεσίες του στους πάσχοντες συνανθρώπους μας», ανέφερε ο Μητροπολίτης Λεμεσού, υπογραμμίζοντας ότι η Εκκλησία θέλει να είναι παρούσα και να συμπαρασταθεί σε αυτή την προσπάθεια.
«Ευχόμαστε κάθε επιτυχία και ο Θεός να βοηθήσει να έρθει το έργο εις πέρας και ο καλός Θεός να δώσει ευλογία σε κάθε άνθρωπο που την έχει ανάγκη», συμπλήρωσε.
Ι. Μ. Λεμεσού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου