Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Εορτασμός Αγίου Μνάσωνος στο Πολιτικό

Σε κλίμα ευλάβειας και κατάνυξης τιμήθηκε η ιερή μνήμη του αγίου Μνάσωνος, επισκόπου Ταμασέων, ο οποίος, σύμφωνα με τις Πράξεις των Αποστόλων, φέρει τον επίζηλο τίτλο του «αρχαίου μαθητή».
Ο άγιος Μνάσων υπήρξε πιστός και αφοσιωμένος ακόλουθος του αγίου Ηρακλειδίου και στην συνέχεια διάδοχος του στον θρόνο της Επισκοπής Ταμασού και συνεχιστής του ιεραποστολικού του έργου.
Την παραμονή της εορτής, Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015, τελέστηκε, στον ιερό ναό του αγίου Θεοδώρου της κοινότητος Πολιτικού, ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐα.
Την Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2015, τελεσθηκε, στο παλαιό και ιστορικό εκκλησάκι του αγίου Μνάσωνος στο Πολιτικό, ο Όρθρος και εν συνεχεία η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτη Διονυσίου Κοπτίδη με την συμμετοχή του ιερέως της κοινότητος Πρωτοπρεσβυτέρου Γεωργίου Κωνσταντίνου και στην παρουσία του συμπροσευχομένου στο ιερό βήμα Μητροπολίτη Ταμασού κ. Ησαΐα.
Αμέσως μετά το τέλος της ευχαριστιακής συνάξεως έγινε η καθιερωμένη λιτανεία της Εικόνος του Αγίου με την μετοχή όλων των πιστών, οι οποίοι προσήλθαν στον Ιερό Ναό για να προσευχηθούν και να τιμήσουν τον εκλεκτό αυτό άγιο της Εκκλησίας μας.
Λουκάς Α. Παναγιώτου
Φωτογραφίες: Θέα Γεωργίου, Πολιτικό Ταμασός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου