Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Πανηγυρικοί εορτασμοί Αγίου Δημητρίου στο Παραλίμνι

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, μεγαλοπρέπεια, αλλά και θρησκευτική κατάνυξη, ο πιστός λαός του Παραλιμνίου, τίμησε και εόρτασε πανηγυρικά τον Μεγαλομάρτυρα και Μυροβλύτη Άγιο Δημήτριο με κέντρο των λατρευτικών εορτασμών τον φερώνυμο και περικαλλή Ναό του Αγίου.

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε τον πανηγυρίζοντα ενοριακό Ιερό Ναό του Παραλιμνίου για να συμμετάσχει στον γιορτινό Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό, που τελέστηκε χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου, με την ενεργή συμμετοχή ικανού αριθμού κληρικών της ευρύτερης περιοχής.

Εν συνεχεία, ακολούθησε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Δημητρίου πέριξ του ομώνυμου Ιερού Ναού και στους κεντρικούς δρόμους της περιοχής, στην οποία συμμετείχαν οι αρχές του τόπου.

Την κυριώνυμη ημέρα τελέσθηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Τριμυθούντος κ. Βαρνάβα, συμπαραστατούμενου από πλειάδα κληρικών και με μεγάλη προσέλευση πιστών, οι οποίοι κατέκλυσαν και πάλι την εκκλησία για να αποδώσουν τις δέουσες τιμές στον προστάτη τους Άγιο Δημήτριο.
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου