Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Εκκλησιασμός των εκτοπισμένων της Βιτσάδας

Την Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2015, τελέστηκε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Αβίων στο συνοικισμό Αυγόρου, όπου εκκλησιάστηκαν οι εκτοπισμένοι της κοινότητας Βιτσάδας.
Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, ο οποίος, εκ μέρους του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου, τίμησε τον Οικονόμο π. Μάμα Παπαμιχαήλ και το μακαριστό πατέρα του, τον Ιερέα π. Μιχαήλ Νικόλα, τελευταίους ιερείς του Αγίου Μάμα Βιτσάδας πριν την εισβολή του 1974.
Ο Θεοφιλέστατος στην ομιλία του τόνισε τη σημασία της σύναξης των Χριστιανών στη Θεία Λειτουργία και της μετάληψης των Αχράντων Μυστηρίων, η οποία μας καθιστά Χριστοφόρους και Θεοφόρους. Ακολούθως, θύμισε στους παρόντες εκτοπισμένους την ομορφιά της Βιτσάδας, η οποία κάποτε ήταν "ο ανθόσπαρτος κήπος στον κάμπο της Μεσαορίας".
Τέλος, ευχαρίστησε τον π. Μάμα Παπαμιχαήλ για το πολύτιμο ποιμαντικό έργο που τέλεσε ως κληρικός της κοινότητας Βιτσάδας και του πρόσφερε, εκ μέρους του Μακαριωτάτου ένα ανάγλυφο εικόνισμα που παρουσιάζει το γεγονός της συνάντησης των Αποστόλων Παύλου και Βαρνάβα με τον Ανθύπατο Σέργιο Παύλο. Το ίδιο εικόνισμα προσέφερε, εις ανάμνησιν του μακαριστού π. Μιχαήλ Νικόλα, στο δισέγγονό του, π. Ανδρέα Παπαμιχαήλ, τον νεότερο κληρικό εκ Βιτσάδας.
Εκκλησία Κύπρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου