Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

«Θυσιαστική αγάπη, το θεμέλιο της οικογενειακής παιδαγωγικής»

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου, η συνέχεια των σεμιναρίων της Σχολής Γονέων, τα οποία έχουν ως γενικό τίτλο «Γάμος: Η άσκηση της αγάπης» και διοργανώνονται από την Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού.
Εισηγητής, αυτή την φορά, ήταν ο Δρ Γεώργιος Κρουσταλάκης, ομότιμος καθηγητής Παιδαγωγικών του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Θυσιαστική αγάπη, το θεμέλιο της οικογενειακής παιδαγωγικής».
Ο κ. Κρουσταλάκης επεσήμανε ότι «η θυσιαστική αγάπη ως αποτέλεσμα ταπείνωσης και θείας χάριτος, η συγχώρηση, η επιείκεια, είναι το σημαντικότερο στο γάμο, είναι το θεμέλιο της οικογένειας που τη μετατρέπει σε κατ’ οίκον Εκκλησία».
Υπογράμμισε, ακόμη, ότι «ζητούμενο στο γάμο είναι η βίωση της χαράς του Χριστού μέσα από την άρρητο συνάφεια της συνένωσης δύο ανθρώπων. Ο γάμος μπορεί και πρέπει να είναι σχολείο αγιότητας και βαθμιαία πορεία προς την αγιότητα με κέντρο τον Χριστό».
Την ερχόμενη Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2015, εισηγήτρια, στο σεμινάριο της Σχολής Γονέων, θα είναι η Επιθεωρήτρια Δημοτικής Εκπαίδευσης Δρ Μαρία Ζανέττου, η οποία θα αναπτύξει το θέμα: «Πως επικοινωνούμε καλύτερα με τα παιδιά μας».
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου