Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας στην Αγία Πετρούπολη

Τελέστηκε το πρωί της Κυριακής, 25 Οκτωβρίου 2015, η πρώτη Θεία Λειτουργία, στο νεόδμητο ελληνικό ιερό ναό στην Αγία Πετρούπολη και ο οποίος έχει αφιερωθεί προς τιμή των Αγίων Μυροφόρων.
Ο ναός αυτός ανηγέρθη με ενέργειες του Κύπρο-Ρωσικού συνδέσμου κουλτούρας, επιχειρηματικότητας και Ορθοδοξίας και με τη μεγάλη συμβολή του Ρώσου αξιωματούχου κ. Βιτάλι Μιλόνοφ, ο οποίος και εμπνεύστηκε αυτό το σπουδαίο έργο.

Του Αρχιερατικού Συλλείτουργου προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τσάρκσογιε Σελό κ. Μάρκελλος. Συλλειτούργησαν επίσης ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας-Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, κληρικοί της περιοχής, ο εφημέριος της Ρωσόφωνης ενορίας Αγίου Νικολάου της Μητροπόλεως Κωνσταντίας, Πρωθιερέας Αλέξιος Αυσίεβιτς και ο Διάκονος Επιφάνιος Παπαντωνίου.
Παρέστησαν ο βουλευτής Λάρνακας και πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού κ. Γεώργιος Τάσου, εκπροσωπόντας την Κυπριακή Βουλή, οι Δήμαρχοι Σωτήρας κ. Γεώργιος Ττάκας και Δερύνειας κ. Άντρος Καραγιάννης, ως εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου, η κα Φλωρεντία Σάββα δημοτική σύμβουλος του Δήμου Σωτήρας και ο κος Μάριος Φωτίου, μέλος του Κύπρο-Ρωσσικού συνδέσμου.
Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκαν σύντομοι χαιρετισμοί από τους δύο Αρχιερείς και από τους εκπροσώπους των διαφόρων φορέων.
Για τις ανάγκες του νέου ναού φιλοτεχνήθηκαν και μεταφέρθηκαν στην Αγία Πετρούπολη 4 φορητές εικόνες -Χριστού, Παναγίας της Αγίας Νάπας και των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ-, οι οποίες αποτελούν δωρεά της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας και των δήμων Σωτήρας, Αγίας Νάπας και του κοινοτικού συμβουλίου Λιοπετρίου της επαρχίας Αμμοχώστου.
Κατά την παραμονή τους τέλος στην Αγία Πετρούπολη τα μέλη της αποστολής είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν  σημαντικά μνημεία και αξιοθέατα της πόλης.
Διάκονος Επιφάνιος Παπαντωνίου - Ι. Μ. Κωνσταντίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου