Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Τελετή Παρασημοφόρησης Ευρωβουλευτών στην Αρχιεπισκοπή

Το χρυσό παράσημο του Αποστόλου Παύλου, ανώτατη διάκριση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, απένειμε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος, στην Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης κυρία Corina Creţu, καθώς και στα Μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κυρία Renate Sommer και κύριο Reimer Boge, για τη στήριξή τους στον αγώνα του κυπριακού λαού και για την αφοσίωσή τους στην εφαρμογή των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Η Τελετή Παρασημοφόρησης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, 16 Οκτωβρίου 2015, στο Μέγα Συνοδικό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου και στην προσφώνισή του, ο Μακαριώτατος, σημείωσε ότι η τιμητική αυτή εκδήλωση αποτελεί «την εκπλήρωση ενός πνευματικού χρέους απέναντι σε τρεις αγνούς αγωνιστές και ιδεολόγους της πολιτικής ζωής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των διαχρονικών ιδανικών αυτής».  
«Είμαι δε βέβαιος ότι και στη συνείδηση και των τριών αυτών τιμωμένων  η τιμητική αυτή εκδήλωση προς τα πρόσωπά τους ερμηνεύεται ως η έκφραση τού προσήκοντος σεβασμού τόσο εμού όσο και του χριστεπωνύμου πληρώματος τής Εκκλησίας τής Κύπρου προς το πρόσωπό τους, για την αξιοθαύμαστη προσήλωσή τους  και τους αγώνες τους προς τις αξίες  και τα υψηλά ιδανικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αξίες   που συνάδουν απόλυτα με τους στόχους και τις επιδιώξεις της Κυπριακής Δημοκρατίας», πρόσθεσε.
Ο Κύπρου Χρυσόστομος προέβη, ακολούθως, σε μια πολύ σύντομη παρουσίαση της προσωπικότητας των «εκλεκτών» αυτών «φυσιογνωμιών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, οι οποίες, προϊόντος τού χρόνου αναδείχτηκαν και λαμπροί προασπιστές των δικαίων τής Κύπρου».
Στην Τελετή Παρασημοφόρησης, των εκλεκτών αυτών φίλων της Κύπρου, παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Κύπρου στους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Νεαπόλεως κ. Πορφύριος, ο Υπουργός Παιδείας κ. Κώστας Καδής, ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, Ευρωβουλευτές, Δήμαρχοι, Πρέσβεις και άλλοι επίσημοι.
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου