Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Οι κατεχόμενες ενορίες τίμησαν τον Απόστολο Λουκά

Με την δέουσα λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Πανευφήμου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά, στον ομώνυμο Ιερό Ναό του Προσφυγικού Συνοικισμού Κόκκινες Στροβόλου.
Την παραμονή της εορτής τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου, στην παρουσία πλήθους πιστών, τόσο από την εορτάζουσα ενορία, όσο και από τις κατεχόμενες ενορίες Αποστόλου Λουκά Παλαιάς Πόλης της Λευκωσίας και της κοινότητας Μουσουλίτας και Τιμίου Σταυρού Χρυσίδος της Κυθρέας.

Στο τέλος  του  Εσπερινού  πραγματοποιήθηκε, γύρω από τον περικαλλή ναό, η λιτάνευση της θαυματουργού εικόνας του Αγίου, η οποία έχει διασωθεί το 1958 από την πυρπόληση της Εκκλησίας του Αποστόλου Λουκά από τους Τούρκους στην κατεχόμενη σήμερα Παλαιά Λευκωσία και του αποτμήματος εκ του Ιερού Λειψάνου του Αποστόλου Λουκά, το οποίο φυλάσσεται στην εορτάζουσα ενορία.
Ανήμερα της εορτής τελέστηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου, πλαισιούμενου από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μεσαορίας κ. Γρηγόριο, τους εφημερίους του Ναού και τα πλήθη των πιστών, οι οποίοι προσήλθαν, «εν ευλαβεία», για να τιμήσουν την ιερά μνήμη του Αποστόλου Λουκά.
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου