Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

«2η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Κύπρου»

Η Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου μετά την μεγάλη επιτυχία που είχε η «1η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου» το 2010, αποφάσισε την ανά διετία οργάνωσή της. Έτσι φέτος η Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας οργανώνει τη «2η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Κύπρου» από τις 26 Οκτωβρίου μέχρι και τις 4 Νοεμβρίου 2012. Η Έκθεση Βιβλίου αποτελεί μια εμπνευσμένη πρωτοβουλία του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασιλείου  και έχει καθιερωθεί πλέον ως θεσμός.
Η «2η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Κύπρου» έχει σαν γενικό θέμα «Ορθοδοξία και Ενωμένη Ευρώπη» και είναι ενταγμένη στις εκδηλώσεις για την ανάληψη από την Κύπρο της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2012. Η Έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια και του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου. Τα εγκαίνια της Έκθεσης θα τελέσει ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 7:00 μ.μ.
Η «2η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Κύπρου»  θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία της Μητροπόλεως Κωνσταντίας και Αμμοχώστου στο Παραλίμνι, προσωρινή έδρα της Μητροπόλεως, λόγω της παράνομης κατοχής από την Τουρκία της πόλης της Αμμοχώστου. Στην Έκθεση θα λάβουν μέρος αρκετοί εκδοτικοί οίκοι από την Κύπρο και το εξωτερικό και αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον επιστημόνων, εκπαιδευτικών, συγγραφέων, φοιτητών, μαθητών και φίλων του βιβλίου.
Στα πλαίσια της Έκθεσης θα πραγματοποιηθούν πλήθος εκδηλώσεων, όπως ομιλίες, προβολές, διαλέξεις, ημερίδες, παρουσιάσεις βιβλίων, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και άλλες. Όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα στο χώρο της Έκθεσης. Η «2η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Κύπρου»  θα αποτελέσει αναμφίβολα ένα μεγάλο και σπουδαίο πολιτιστικό και πνευματικό γεγονός.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Μητρόπολης Κωνσταντίας στο: http://www.imconstantias.org.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου