Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

«Ορθόδοξη Παιδεία και Ευρώπη»



Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολούθησαν οι συμμετέχοντες τη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα εκδηλώσεων της «2ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου».
Η συζήτηση είχε σαν γενικό θέμα: «Ορθόδοξη Παιδεία και Ευρώπη», ένα θέμα έντονου ενδιαφέροντος, αφού η Ορθόδοξη Παιδεία είναι κτήμα των Ορθοδόξων χωρών, οι οποίες καλούνται να την μεταλαμπαδεύσουν στις υπόλοιπες χώρες της Ενωμένης Ευρώπης.
Συντονιστής της συζήτησης ήταν ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος και συμμετείχαν διακεκριμένοι ομιλητές από τον χώρο της Εκκλησίας, της Πολιτικής και της Εκπαίδευσης, οι οποίοι ανέπτυξαν διεξοδικά το θέμα, αγγίζοντας τις πολλαπλές πτυχές του.
Πρώτη μίλησε, εκ μέρους του εκπαιδευτικού κόσμου, η κ. Γεωργία Κούμα, Επιθεωρήτρια Φιλολογικών Μαθημάτων Μέσης Εκπαίδευσης. Η κ. Κούμα ανέπτυξε το θέμα: «Παιδεία – Εκπαίδευση – Ευρώπη». Εκ μέρους της Πολιτείας μίλησε  ο κ. Τάσος Μητσόπολουλος, Βουλευτής ΔΗ.ΣΥ. Η ομιλία του κ. Μητσόπουλου είχε σαν θέμα: «Πολιτική – Παιδεία – Ευρώπη». Τέλος, ο Μητροπολίτης Σασίμων κ. Γεννάδιος, ιεράρχης του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο οποίος μίλησε εκ μέρους της Εκκλησίας, ανέπτυξε το θέμα: «Εκκλησία – Παιδεία – Ευρώπη». Μετά την ανάπτυξη των θεμάτων, ακολούθησε συζήτηση με τη συμμετοχή και των παρευρισκομένων.
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν μεταξύ άλλων ο Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας κ. Αντώνης Τσόκος, κληρικοί της Μητροπόλεως, πάρα πολλοί εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, μαθητές και πλήθος κόσμου. Να σημειωθεί, τέλος, ότι στους συμμετέχοντες δόθηκε πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου