Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Συνεστίαση ενορίας Αποστόλου Μάρκου Αρχαγγέλου

Πραγματοποιήθηκε, το βράδυ της Δευτέρας 1ης Οκτωβρίου 2012, η καθιερωμένη ετήσια ενοριακή συνεστίαση του ιερού ναού του Αποστόλου Μάρκου Αρχαγγέλου Λευκωσίας. Η φετινή συνεστίαση καινοτόμησε φιλοξενώντας την όλη εκδήλωση «εις τας αυλάς του Κυρίου», στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας και προσήλθαν σ’ αυτήν πάρα πολλοί ενορίτες, κατακλύζοντας ασφυκτικά τον χώρο.
Οικοδεσπότες ο προϊστάμενος του ναού πρωτοπρεσβύτερος Παρασκευάς Παπαμιχαήλ, ο Σύνδεσμος Γυναικών της ενορίας και το εκκλησιαστικό συμβούλιο του ιερού ναού.
Στο σύντομο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του εκκλησιαστικού συμβουλίου κ. Αλέκος Ιωάννου αναφέρθηκε στις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες που περνάμε και οι οποίες οδήγησαν την επιτροπή στην απόφαση η εφετινή συνεστίαση να γίνει στον προαύλιο χώρο της ενορίας. Η ανταπόκριση του κόσμου μας γεμίζει, δήλωσε, αισιοδοξία ότι όλα θα ξεπεραστούν και θα έρθουν καλύτερες ημέρες και τόνισε τέλος ότι προσανατολιζόμαστε στην καθιέρωση μόνιμα του χώρου αυτού για τις εκδηλώσεις αυτές.
Ο π. Παρασκευάς ευλογώντας το δείπνο αναφέρθηκε στην αγάπη των ενοριτών και ιδιαίτερα στις κυρίες του συνδέσμου, οι οποίες οργάνωσαν την τόσο όμορφη εκδήλωση βοηθώντας με αυτό τον τρόπο να συγκεντρωθούν οι απαραίτητοι πόροι για να συνεχιστούν οι πνευματικές δραστηριότητες και τα έργα του ναού. Επαίνεσε, παράλληλα, τις νέες και τους νέους της ενορίας, οι οποίοι με τον περισσό ζήλο και την αγάπη τους φρόντισαν για το καλλιτεχνικό μέρος της βραδιάς στολίζοντας την με τον δικό τους πάντα μοναδικό τρόπο.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι η όλη εκδήλωση είχε απόλυτα ενοριακό χρώμα μιας και όλα τα εδέσματα που προσφέρθηκαν ετοιμάστηκαν και σερβιρίστηκαν από τις κυρίες του συνδέσμου γυναικών. Φυσικά δεν έλειψε το τραγούδι, το οποίο και αυτό είχε τα ενοριακά του χρώματα μιας και το συγκρότημα, το οποίο έθελξε με τις μελωδίες και τα τραγούδια του, προερχόταν από τις νεανικές συντροφιές της ενορίας και απέσπασε το θερμότατο χειροκρότημα όλων των παρευρισκομένων. Ξεχωριστή νότα της βραδιάς η ερμηνεία από τον πατέρα Παρασκευά τριών τραγουδιών, παρέα με τον συγκρότημα.
Στη λαχειοφόρο αγορά πολλά ήταν και τα δώρα που κέρδισαν οι τυχεροί ενορίτες που είχαν κατακλείσει τον προαύλιο χώρο του ναού. Οι παραβρισκόμενοι πέρασαν πολύ καλά, ενισχύοντας παράλληλα και τα έργα και τις δραστηριότητες του ναού.
Εμείς δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε στην ενορία του Αποστόλου Μάρκου να συνεχίσει το πλούσιο φιλανθρωπικό και πολιτιστικό της έργο, ένα έργο που μας κάνει υπερήφανους.
Λουκάς Α. Παναγιώτου




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου