Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

7ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Αγίας Νάπας

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η έναρξη του 7ου Μεσαιωνικού Φεστιβάλ Αγίας Νάπας, το οποίο έχει γίνει πλέον θεσμός.  Στόχος του Φεστιβάλ είναι η αναβίωση μίας εποχής που άφησε το στίγμα της στην πολιτιστική κληρονομιά όχι μόνο της χώρας μας αλλά και των υπόλοιπων Ευρωπαϊκών Χωρών. 
Εντυπωσιακή, σαν ένα παραμύθι όπου ιππότες και πριγκίπισσες ξετύλιξαν την κλωστή του παραμυθιού με παρέλαση διαφόρων σχημάτων και ομάδων. Η βραδιά της πρώτης μέρας έκλεισε με τον  Βυζαντινό Χορό της Ιεράς Μονής Κύκκου και το Θεατρικό Εργαστήρι του Πανεπιστημίου Κύπρου το οποίο παρουσίασε "Το Χρονικό της Κύπρου" του Λεόντιου Μαχαιρά.
Την Κυριακή 14 Οκτωβρίου, το πρόγραμμα άρχισε με Ξυλοπόδαρους του Θεάτρου Δρόμου HELΙΧ και με επίδειξη πυρός από τους "Medieval Dragons" και η βραδιά  έκλεισε με το συγκρότημα SPEILLEUTE HEYDEKRAUT.
Την Δευτέρα 15/10 η βραδιά άρχισε με επίδειξη πυρός από τους "Medieval Dragons" και σειρά πήρε το Ρωσικό συγκρότημα DROLLS, το οποίο πήρε το όνομά του από την ομώνυμη μουσική, η οποία είναι συνυφασμένη με τη Μεσαιωνική αυλή, τους Χορούς της εποχής, την ποίηση των ιπποτών και μελωδιών αφιερωμένων στην Παρθένο Μαρία αλλά και με τραγούδια της Μεσαιωνικής ταβέρνας.
Την Τρίτη 16 Οκτωβρίου το πρόγραμμα θα αρχίσει στις 8.00 μ.μ. με επίδειξη πυρός από τους "Medieval Dragons" και η βραδιά θα κλείσει με το Γερμανικό συγκρότημα SPEILLEUTE HEYDEKRAUT.
Την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου το 7ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Αγίας Νάπας θα παρουσιάσει μία από τις αξιόλογες νέες τραγουδίστριες του Ελληνικού τραγουδιού, τη Σοφία Παπάζογλου μαζί με το Κυπριακό Συγκρότημα "ΜΑΚΑΜ" θα παρουσιάσουν την παράσταση "Μενεξέδες και ζουμπούλια". Πρόκειται για μία παράσταση με ευρύ ρεπερτόριο από παραδοσιακή μουσική και έθνικ διασκευές από τη Δυτική και Ανατολική Θράκη, Μικρά Ασία, Κωνσταντινούπολη, Πόντο, Ελληνικά νησιά και Κύπρο.
Την έκτη μέρα του Φεστιβάλ, Πέμπτη 18 Οκτωβρίου στις 8.00 μ.μ φιλοξενείτε η παράσταση "Στον γάμο του Καραγκιόζη", η οποία περιλαμβάνει θέατρο σκιών, χορούς και τραγούδια από την Ελλάδα και την Κύπρο και την οποία επιμελήθηκε και παρουσιάζει ο Λαογραφικός Όμιλος Λεμεσού.
"Κύπρος της Ανατολής" – Κοινή πορεία Κυπριακής και Βυζαντινής μουσικής στο πέρασμα των αιώνων – έτσι τιτλοφορείται η παράσταση που θα δοθεί την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου από τη Χορωδία της Ιεράς Μητρόπολης Τριμιθούντος και του Πολιτιστικού Ομίλου "Βασιλιτζιά". 
Οι εκδηλώσεις του 7ου Μεσαιωνικού Φεστιβάλ Αγίας Νάπας ολοκληρώνονται το Σάββατο 20 Οκτωβρίου με τη συναυλία που θα δώσουν στις 8.15 μ.μ οι Κρητικοί Καλλιτέχνες Αντώνης Χουρδάκης και Κωστή Μαλαξιανάκης,  οι οποίοι θα κάνουν ένα μουσικό σεργιάνι ξεκινώντας από τον Κρητικό Μεσαίωνα φθάνοντας μέχρι τις μέρες μας. 
Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη για το κοινό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου