Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Υποδοχή λειψάνων και θυρανοίξια ναού Ρουμανικού ρυθμού στην μητρόπολη Ταμασού


Τα ιερά λείψανα της Αγίας Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Κυριακής και του Οσίου Ιωάννου του Ρουμάνου, υποδέχθηκε ο κλήρος και το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Μητροπολιτικής περιφέρειας Ταμασού και Ορεινής. 
Το τεμάχιο του ιερού λειψάνου της Αγίας Κυριακής μετέφερε στην Κύπρο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλιππουπόλεως, του Πατριαρχείου Βουλγαρίας, κ. Νικόλαος, ενώ το λείψανο του Οσίου Ιωάννου του Ρουμάνου έφεραν κληρικοί από το Πατριαρχείο Ρουμανίας.
Η επίσημη υποδοχή των ιερών αυτών θησαυρισμάτων, πραγματοποιήθηκε, το απόγευμα της Δευτέρας, 1ης Οκτωβρίου, από τον Μητροπολίτη Ταμασού κ. Ησαΐα, τον ιερό κλήρο, τους τοπικούς άρχοντες και το λαό, μπροστά από τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Επισκοπειό.
Στη συνέχεια, εν πομπή, το ιερά λείψανα μετεφέρθησαν στον ανεγερθέντα ιερό ναό της Αγίας Κυριακής και του Οσίου Ιωάννου του Ρουμάνου, ο οποίος βρίσκεται στο προαύλιο του Μητροπολιτικού Μεγάρου της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού, όπου τελέστηκαν τα θυρανοίξια.
Μετά την τελετή των θυρανοιξίων, ακολουθήσε καλλιτεχνικό πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από τη Ρουμανία.

Λουκάς Α. Παναγιώτου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου