Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Εγκαίνια 2ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Κύπρου


Τελέστηκαν, μέσα σε εορταστική και πανηγυρική ατμόσφαιρα, τα εγκαίνια της 2ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Κύπρου, το μεγαλύτερο ραντεβού της χρονιάς, όπως χαρακτηρίστηκε και διοργανώνεται από την Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου.
Τα εγκαίνια έγιναν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στην πλατεία της Μητροπόλεως Κωνσταντίας και Αμμοχώστου στο Παραλίμνι. Η έκθεση, η οποία έχει σαν γενικό θέμα «Ορθοδοξία και Ενωμένη Ευρώπη», είναι ενταγμένη στις γενικότερες εκδηλώσεις για την ανάληψη από την Κύπρο της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2012 και έχει σαν γενικό θέμα «Ορθοδοξία και Ενωμένη Ευρώπη».
Στην 2η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Κύπρου, με τη συνεργασία των εκδοτών, των δήμων και των οργανωμένων συνόλων της περιοχής, η Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας θα παρουσιάσει ένα πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα με αρκετές εκδηλώσεις για κάθε ηλικία και κάθε γούστο, ενώ επίσης θα εστιάσει την προσοχή της στα θέματα της Ευρώπης και της Ορθοδοξίας. 
Στα πλαίσια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν πλήθος εκδηλώσεων, όπως ομιλίες, προβολές, διαλέξεις, ημερίδες, παρουσιάσεις βιβλίων, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και άλλες» ενώ την έκθεση θα επισκεφθούν και ομάδες μαθητών από σχολεία της περιοχής ύστερα από έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.
Πριν από τα εγκαίνια τελέστηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου αγιασμός και ακολούθησε εκδήλωση στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα στο χώρο της έκθεσης. Η εκδήλωση άρχισε με εισαγωγική ομιλία από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Κωνσταντίας Βασίλειο, ο οποίος αναφέρθηκε στην αξία του βιβλίου διαχρονικά και στη σημασία της διοργάνωσης της Έκθεσης Βιβλίου από την Μητρόπολη Κωνσταντίας.
Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον εκπρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας, Επίτροπο Προεδρίας κ. Γιώργο Ιακώβου και τον Δήμαρχο Παραλιμνίου Θεόδωρο Πυρίλλη και στην συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος ανέπτυξε το θέμα: «Εκκλησία Κύπρου και Ευρωπαϊκή Ένωση». Η τελετή των εγκαινίων έκλεισε με καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τραγούδια από την παιδική χορωδία του Δήμου Παραλιμνίου.


Λουκάς Α. Παναγιώτου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου