Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

«Η χριστιανική αγωγή στην Ευρώπη»


Στην πόλη της Λάρνακας θα πραγματοποιήσει τις εργασίες του το «Θ΄ Εκπαιδευτικό – Θεολογικό Συνέδριο» με θέμα «Η χριστιανική αγωγή στην Ευρώπη. Νομική και συνταγματική κατοχύρωση: δικαίωμα του ευρωπαίου πολίτη». Το συνέδριο διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Θεολόγων καθηγητών ΟΕΛΜΕΚ και είναι αφιερωμένο στην μνήμη του συναδέλφου Γιαννάκη Ιωάννου. Οι εργασίες του θα διεξαχθούν το πρωί του Σαββάτου 13 Οκτωβρίου 2012, στο Πνευματικό Κέντρο Αγίου Λαζάρου στην Λάρνακα.
Στο συνέδριο θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος, ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ κ. Δημήτρης Ταλιαδώρος και η διευθύντρια Μέσης Εκπαίδευσης Δρ. Ζήνα Πουλλή. Τους συνέδρους θα προσφωνήσει ο πρόεδρος του συνδέσμου κ. Μιχάλης Μηλιώτης, ο οποίος θα κηρύξει και την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου.
Πρώτος εισηγητής θα είναι ο διδάκτωρ του Συνταγματικού Δικαίου κ. Γεώργιος Κρίππας με θέμα: «Η συνταγματική κατοχύρωση του μαθήματος των Θρησκευτικών» και θα ακολουθήσει ο καθηγητής του τμήματος Θεολογικών σπουδών του Πανεπιστημίου Νεάπολης Πάφου με θέμα: «Η σημασία και η αναγκαιότητα του μαθήματος των Θρησκευτικών σήμερα».
Εισηγήτρια του συνεδρίου θα είναι και η Ευρωβουλευτής, μέλος της επιτροπής πολιτικών ελευθεριών του Ευρωκοινοβουλίου, κ Αντιγόνη Παπαδοπούλου, η οποία θα αναπτύξει το θέμα: «Θέσεις και απόψεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη χριστιανική αγωγή στο σχολείο σήμερα».
Τέλος ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ και μέλος της επιτροπής Παιδείας της Βουλής κ. Ευθύμιος Δίπλαρος θα μιλήσει με θέμα: «Ο ρόλος της Χριστιανικής Αγωγής στην Εκπαίδευση και η σημασία στη διαμόρφωση των αυριανών πολιτών».
Το συνέδριο θα ολοκληρώσει, το μεσημέρι, τις εργασίες του με τις ερωτήσεις και τις παρεμβάσεις των συνέδρων και με την εξαγωγή των σχετικών πορισμάτων.
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου