Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Μνημόσυνα των γονέων του Αρχιεπισκόπου στην Τάλα

Τα ιερά μνημόσυνα των αειμνήστων γονέων του, τέλεσε χθες, Κυριακή του Τυφλού, στην γενέτειρα του, κοινότητα Τάλας στην Πάφο, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος.
Των μνημοσύνων προηγήθηκε αρχιερατικό συλλείτουργο, στον περικαλλή Ιερό Ναό της του Χριστού Γεννήσεως της κοινότητος Τάλας,  στο οποίο προεξήρχε ο Μακαριώτατος και μετείχαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων, ο οποίος και κήρυξε τον θείο λόγο και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χύτρων κ. Λεόντιος.
Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Κορωνείας αναφέρθηκε στην φωτισμένη συνείδηση του Τυφλού και τόνισε μεταξύ άλλων, ότι «για να έχουμε και εμείς φωτισμένη συνείδηση πρέπει να μένουμε κοντά στην Εκκλησία. Και δεν εννοώ κοντά στην Εκκλησία ως οικοδόμημα μόνο. Γιατί μ’ αυτήν την έννοια είσθε κοντά στην Εκκλησία με τον περίλαμπρο αυτόν Ναό, που η αγάπη του Αρχιεπισκόπου εδώρησε στο χωριό σας. Και μπορείτε να καυχάσθε και για τον Ναό και για εκείνον, που τον οραματίσθηκε και τον πραγματοποίησε, τον Αρχιεπίσκοπο, που είναι «σάρξ εκ της σαρκός σας» και με πολλούς κόπους και θυσίες πραγματοποίησε αυτό τον πόθο του, το όνειρο ζωής».
«Αυτόν τον Ναό, λοιπόν, πρέπει να τον αξιοποιείτε. Να τον γεμίζετε, να εκκλησιάζεσθε τακτικά, ώστε να είσθε κοντά στην Εκκλησία και με την καρδιά σας. Όχι μόνο τοπικά αλλά και τροπικά, ψυχικά», τόνισε καταλήγοντας ο Κορωνείας Παντελεήμων.
Μαΐστωρ Ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου