Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

«Χαίροις ένδοξε Λάζαρε»

Ο Δήμος Λάρνακας σε συνεργασία με τον Ιερό Ναό Αγίου Λαζάρου, διοργανώνουν τη Συναυλία «ΧΑΙΡΟΙΣ ΕΝΔΟΞΕ ΛΑΖΑΡΕ», τη Δευτέρα 1 Ιουλίου  2013 και ώρα 9.00μ.μ., στο προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίου Λαζάρου.
Η Συναυλία αυτή αποτελεί μια προσπάθεια ανάδειξης των Καλάντων του Προστάτη και Πολιούχου  Αγίου της Λάρνακας, φίλου του Χριστού, Λάζαρου του Τετραημέρου. Παράλληλα, εντάσσεται στα πλαίσια της συμμετοχής του Δήμου Λάρνακας στους εορτασμούς για τη συμπλήρωση 40 χρόνων Αρχιερατείας του Πανιεροτάτου Μητροπολίτη Κιτίου κ.κ. Χρυσόστομου.
Το καλλιτεχνικό μέρος τελεί υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια  του μουσικοσυνθέτη κ. Γιώργου Θεοφάνους,  με τη συμμετοχή των εκλεκτών καλλιτεχνών, Πέτρου Γαϊτάνου, Κώστα Μακεδόνα, Δημήτρη Μπάση, Μελίνας Ασλανίδου, Λυδίας Σέρβου και Μίχαλη Τερλικκά. Παρουσίαση Βαρνάβας Κυριαζή και Μόνικα Μελέκη.
Συμμετέχουν επίσης η Βυζαντινή Χορωδία της Ιεράς Μητρόπολης Κιτίου, η Χορωδία της Ιεράς Μητρόπολης Λεμεσού, η Παιδική Χορωδία του Δήμου Λάρνακας και η Χορωδία Μουσικών Λυκείων Λάρνακας – Αμμοχώστου. Τα κείμενα ανήκουν στον Αρχιμανδρίτη Λάζαρο Γεωργίου.
Η Συναυλία εκτός από την πολιτιστική της αξία θα προβάλει τη Λάρνακα και την Κύπρο τόσο στους ξένους, κυρίως Ρώσους που διαμένουν μόνιμα στο νησί μας, όσο και στους τουρίστες.
Η όλη εκδήλωση τελεί υπό την υψηλή προστασία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου