Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας τέλεσε το μνημόσυνο του π. Ευέλθων

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και με αισθήματα χαρμολύπης τελέστηκε το δεύτερο ετήσιο μνημόσυνο του αοιδίμου Πρωτοπρεσβυτέρου π. Ευέλθωντος Χαραλάμπους, ο οποίος με την δράση του συνέδραμε τα μέγιστα στο ιεραποστολικό έργο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας με την ανέγερση ναών, νοσοκομείων, σχολείων κλπ.
Το πρωί της Κυριακής 16 Ιουνίου, τελέστηκε στον κατάμεστο Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στο Παραλίμνι Πατριαρχική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου. Συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Ζιμπάπουε κ. Σεραφείμ και Νέας Γουινέας κ. Γεώργιος, κληρικοί του Παλαιφάτου Πατριαρχείου, της Μητροπόλεως Κωνσταντίας και άλλων μητροπόλεων, ενώ παρέστη συμπροσευχόμενος και ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας κ. Βασίλειος.
Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας λίγο πριν από το τέλος της Θείας Λειτουργίας τέλεσε το μνημόσυνο του μακαριστού π. Ευέλθωντος και απευθυνόμενος προς το πυκνότατο εκκλησίασμα ανέφερε: «ήρθα σήμερα, για να τιμήσω ένα μεγάλο ευεργέτη του Πατριαρχείου μας, και πίσω απ’ το πρόσωπο του, όλους τους συνεργάτες του, εσάς και όλους όσους προσέφεραν και συνεχίζουν να προσφέρουν στο έργο της ιεραποστολής παρά τις δυσκολίες που διέρχεται το έθνος μας».
Τιμώντας τη μνήμη του αείμνηστου λευίτη του Κυρίου, ο Αλεξανδρείας Θεόδωρος, απένειμε, μετά θάνατον, το οφίκιο του Μεγάλου Ευεργέτη του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, καθώς και την πρεσβυτέρα Ανδρούλλα Χαραλάμπους με το μεγαλόσταυρο του Αποστόλου Μάρκου.
Στη συνέχεια ο Μακαριώτατος μαζί με τους άλλους αρχιερείς μετέβη στον τάφο του μακαριστού π. Ευέλθωντος, στο κοιμητήριο Παραλιμνίου, όπου και τέλεσαν τρισάγιο.
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου