Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Ο Υπουργός Άμυνας στην Μητρόπολη Κωνσταντίας

Την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013 επισκέφθηκε την Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου ο Υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου.  
Σε συνάντησή του με τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειο ενημερώθηκε για το πολύπλευρο φιλανθρωπικό έργο της Μητροπόλεως, που επιτελείται μέσω του Ιδρύματος Κοινωνικής Διακονίας. Ο Υπουργός  διαβεβαίωσε ότι θα παρέχεται κάθε δυνατή τεχνική βοήθεια και ανθρώπινο δυναμικό για την καλύτερη επιτέλεση του φιλανθρωπικού και κοινωνικού έργου της Μητροπόλεως και επίσης δεσμεύτηκε ότι τα περισσεύματα των φαγητών από τα στρατόπεδα θα διανέμονται σε εμπερίστατες οικογένειες.
Στη συνέχεια ζήτησε από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Κωνσταντίας τη βοήθειά του για την καταπολέμηση της μάστιγας των ναρκωτικών στα στρατόπεδα της ελεύθερης Αμμοχώστου και εκείνος με τη σειρά του διαβεβαίωσε πως ο ίδιος προσωπικά μαζί με ολόκληρο το ιερατείο της Μητροπόλεως εργάζονται και θα συνεχίσουν να εργάζονται με ζήλο προς τούτο.
Υπενθυμίζουμε το έμπρακτο ενδιαφέρον που επιδεικνύει η Μητρόπολη για τα στρατευμένα παιδιά της, έχοντας εντεταλμένους συγκεκριμένους κληρικούς  στα στρατόπεδα της περιοχής, διανέμοντας κατά καιρούς στους στρατιώτες την Καινή Διαθήκη και τελώντας κατά τακτά διαστήματα τη Θεία Λειτουργία, αγιασμούς και δεήσεις στα στρατόπεδα.
Αμέσως μετά τελέστηκε τρισάγιο στο κοιμητήριο Παραλιμνίου από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Κωνσταντίας στους τάφους των ηρώων Τάσου Ισαάκ, Σολωμού Σολωμού, Αντώνη Καφέτζιη, Βάσου Αγαθαγγέλου, Κωστάκη Σπάου και Γεωργίου Χριστοδούλου, παρουσία του εντίμου Υπουργού Άμυνας κ. Φωτίου.

Πηγή: Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου