Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Ζωηρό το ενδιαφέρον της Εκκλησίας για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς μας

Η Εκκλησία της Κύπρου «έχει ζωηρό ενδιαφέρον για την προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής μας και ιδιαίτερα της χριστιανικής κληρονομιάς του τόπου μας είτε αυτή η κληρονομιά βρίσκεται στις ελεύθερες περιοχές είτε στις κατεχόμενες», είπε ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων Tάσος Μητσόπουλος. 
Ο κ. Μητσόπουλος συναντήθηκε σήμερα το πρωί, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή, με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο. Σε δηλώσεις του μετά την συνάντηση, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου είπε ότι με τον Υπουργό Συγκοινωνιών συζήτησαν κοινά θέματα που εμπλέκεται και η Εκκλησία, κυρίως στο Τμήμα Αρχαιοτήτων, το οποίο υπάγεται στο Υπουργείο Συγκοινωνιών.
«Ο Υπουργός Συγκοινωνιών ενδιαφέρεται ζωηρά για τα μνημεία μας και εδώ στις ελεύθερες περιοχές, αλλά και στα κατεχόμενα εδάφη μας. Ανταλλάξαμε απόψεις εφ' όλης της ύλης. Δυστυχώς, οι μέρες που ζούμε είναι τόσο πονηρές που κανείς θα καταπιεστεί και με τα οικονομικά, με την δυσπραγία την οικονομική που υφίσταται ο τόπος μας, η πατρίδα μας αυτό τον καιρό, τα εθνικά μας θέματα που απασχολούν όλο το λαό μας, άρα μας απασχολούν και εμάς. Με τον κ. Μητσόπουλο πάντοτε είχαμε άριστες σχέσεις και όταν ήταν Βουλευτής, πολύ περισσότερο σήμερα που είναι μέλος της Κυβέρνησης και είμεθα αποφασισμένοι αυτές τις καλές σχέσεις να τις συνεχίσουμε για το καλό του λαού μας και της πατρίδας μας», πρόσθεσε.
Ο Υπουργός Συγκοινωνιών, στις δηλώσεις του, ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου «τόσο για την υποδοχή του όσο και για τα καλά του λόγια και για τη διαχρονική αγάπη και στήριξη προς το πρόσωπο μου», όπως είπε.
«Με τον Αρχιεπίσκοπο είχαμε μια πολύ χρήσιμη και ουσιαστική κυρίως συζήτηση εφ' όλης της ύλης, η οποία βεβαίως επικεντρώθηκε και σε θέματα που ενδιαφέρουν ιδιαίτερα την Εκκλησία της Κύπρου. Στους τομείς ευθύνης του Υπουργείου μας υπάγεται και το Τμήμα Αρχαιοτήτων και η Εκκλησία έχει ζωηρό ενδιαφέρον για την προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής μας και ιδιαίτερα της χριστιανικής κληρονομιάς του τόπου μας είτε αυτή η κληρονομιά βρίσκεται στις ελεύθερες περιοχές είτε στις κατεχόμενες», συμπλήρωσε.
Ο κ. Μητσόπουλος είπε ότι κατά τη συνάντηση ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου και για τη συνάντηση που πρόσφατα είχε με την Τεχνική Επιτροπή Πολιτιστικής Κληρονομιάς «σε μια προσπάθεια να δούμε και εμείς πως μπορούμε να συνδράμουμε στο έργο το οποίο γίνεται για την συντήρηση και αποκατάσταση μνημείων στην κατεχόμενη γη μας»
«Έχουμε συμφωνήσει ότι η τακτική αυτή επαφή την οποία έχουμε, θα διατηρηθεί προκειμένου να συζητούμε και να βλέπουμε προβλήματα τα οποία στην πορεία αναφύονται», κατέληξε.  
Δήμητρα Νικολάου - ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου