Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Αγρυπνία για τα θύματα της ασφάλτου

Με κατανυκτική ευλάβεια τελέστηκε η ιερά αγρυπνία στον ιερό ναό της Παναγίας στο χωριό Γαλάτα, την Παρασκευή, 31η Μαΐου προς Σάββατο, 1η Ιουνίου 2013, με αφορμή  τον πρόσφατο τραγικό θάνατο σε τροχαίο ατύχημα των νεαρών παιδιών Γιώργου Χρυσή και Χριστόφορου Χριστοφόρου από τη Γαλάτα. Της αγρυπνίας προεξήρχε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεοφύτος, πλαισιούμενος από κληρικούς της Μητροπόλεώς μας, πλήθος πιστών και ιδιαίτερα νέων ανθρώπων. 
Κατά τη διάρκεια της αγρυπνίας πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της ιεράς εικόνας Πάντων των εν τη Μητροπόλει Μόρφου Διαλαμψάντων Αγίων, καθώς και ιερά λείψανα Αγίων της μητροπολιτικής περιφέρειας Μόρφου, τα οποία εξετέθησαν σε προσκύνηση, αφού προηγουμένως αναπέμφθηκε δέηση.
Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος, στο κήρυγμά του, αναφέρθηκε στη σημασία των μνημοσυνών που τελούνται στην εκκλησία, αλλά και στη σημασία της καθημερινής μνημόνευσης των κεκοιμημένων τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι, «έχομε βαθιά υποχρέωση απέναντι στους ανθρώπους που έφυγαν από τη ζωή, να τους βοηθήσουμε να απολαμβάνουν το φως του Χριστού. Τα νεανικά αμαρτήματα των νέων ανθρώπων είναι ευκολότερο να συγχωρηθούν, γιατί στις μέρες μας η νεότητα δέχεται μεγάλους πειρασμούς. Κι αν εμείς, οι άνθρωποι, πρέπει να είμαστε σπλαγχνικοί και συγχωρητικοί απέναντι στους νέους, σκεφτείτε πόσο σπλαχνικός και συγχωρητικός είναι ο Θεός».
«Είναι πολύ σημαντικό ο άνθρωπος να έχει το νου του ενωμένο με τη μνήμη του αιώνιου Θεού, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσει να αποκτήσει το φως, που απόκτησαν οι Άγιοι μας, οι οποίοι είναι οι πρεσβευτές κι εμάς και όλων των ψυχών που  ευρίσκονται ενώπιον του Θεού για να κριθούν».
Κλείνοντας, αναφέρθηκε στο πόσο σημαντικό είναι στη μεταβατική εποχή που εισήλθαμε οι χριστιανοί να αγαπούν τη θεία Λειτουργία,  να κρατήσουν την Ορθόδοξη τους πίστη, να μετανοούν για τα λάθη και τα πάθη τους, και να κοινωνούν όσο πιο τακτικά γίνεται. «Όταν, αυτά τα κρατήσει ο χριστιανός», τόνισε ο Πανιερώτατος, «τον κρατά και ο Θεός».
Στο τέλος της θείας Λειτουργίας, τελέσθηκε παράκληση υπέρ υγείας του σοβαρά τραυματισμένου στο ίδιο ατύχημα Παναγιώτη Βλάχου και κατόπιν το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο των δυο παιδιών. Μνημονεύθηκαν, επίσης, οι κατά τα τελευταία έτη κοιμηθέντες σε ατυχήματα, κάτοικοι Γαλάτας και της ευρύτερης περιοχής της Σολέας.
Διάκονος Φοίβος Παναγιώτου – Ι. Μ. Μόρφου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου