Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Ανεπαύθη εν Κυρίω ο ιερέας Χριστόδουλος Νικολάου

Απεβίωσε χθες Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013 ο Οικονόμος Χριστόδουλος Νικολάου. Ο εκλιπών ιερέας γεννήθηκε στην Κυπερούντα το 1945. Κατά τα νεανικά του χρόνια εργάστηκε στο μεταλλείο Αμιάντου. Το 1968 νυμφεύθηκε την Ανδρούλλα Παπαχριστοδούλου θυγατέρα των αγωνιστών της ΕΟΚΑ Θεοδόση και Θέκλας Παπαχριστοδούλου. Φοίτησε στην Ιερατική Σχολή Απόστολος Βαρνάβας και χειροτονήθηκε Διάκονος το 1969 από τον Μητροπολίτη Κυρηνείας Κυπριανό και το 1973 Πρεσβύτερος από τον τότε Μητροπολίτη Πάφου Χρυσόστομο Α΄. Από τότε και μέχρι τη συνταξιοδότηση του, για λόγους υγείας το 1998, υπηρέτησε ως Εφημέριος στον ιερό ναό Αγίων Ομολογητών Λευκωσίας.
Ο μακαριστός π Χριστόδουλος χαρακτηριζόταν για τη γλυκύτητα της έκφρασής του και την αγαπητική του προσέγγιση προς κάθε άνθρωπο που τον πλησίαζε.
Άνθρωπος πολλής προσευχής και φιλακόλουθος διακρίθηκε για το χάρισμα της πνευματικής πατρότητας. Εκατοντάδες άνθρωποι αναπαύθηκαν στο πετραχήλι του για δεκαετίες αποθέτοντας στην αγάπη του τους καθημερινούς τους κόπους και ταλαιπωρίες.
Παρά το πλήθος των προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε λόγω σοβαρής καρδιακής ανεπάρκειας είχε έντονο πνευματικό αγώνα και συνέχιζε να εξομολογεί
σχεδόν μέχρι τέλους της ζωής του. Ζούσε και ανέπνεε μόνο για τον Χριστό και Αυτόν είχε κάθε στιγμή στον νου και στην πονεμένη καρδιά του.
         Ο π. Χριοτόδουλος απέκτησε πέντε παιδιά και ευτύχησε να τα δει όλα να είναι κοντά στον θεό και να υπηρετούν την Εκκλησία. Συγκεκριμένα η κόρη του, Χρυσοστόμη είναι μοναχή στον Άγιο Ηρακλείδιο, ο γιός του, π. Μάξιμος, ιερομόναχος στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου, και ο γιός του, π. Μαρίνος, έγγαμος ιερέας στην εκκλησία Παναγίας Παλλουριώτισσας.
Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί, αύριο Παρασκευή 2 Αυγούστου, στον ιερό ναό Αγίων Ομολογητών Λευκωσίας, στη 1 μ.μ. προϊσταμένου του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου. Ο ενταφιασμός θα γίνει στην Ιερά Μονή Μαχαιρά, μιας και ο Μητροπολίτης Λεμεσού, πριν από λίγο καιρό, τον έκειρε μοναχό, και υπαγόταν ως ιερομόναχος στην Μονή Μαχαιρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου