Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Μνημόσυνο θυμάτων αεροπορικής τραγωδίας

Σε κλίμα έντονης συγκίνησης και βαθιάς οδύνης τελέστηκε, το πρωί της Κυριακής, 11 Αυγούστου 2013, το όγδοο ετήσιο μνημόσυνο των θυμάτων της φονικής πτώσης του αεροσκάφος της  Helios στις πλαγιές του Γραμματικού, στα περίχωρα της Αθήνας, την παραμονή της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στις 14 Αυγούστου 2005, παρασύροντας στον άδικο θάνατο 121 ανθρώπους.
Ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου αποδείχτηκε πολύ μικρός, ώστε να χωρέσει τους συγγενείς, φίλους, τους συμπολίτες και τον απλό κόσμο που ήρθαν να προσευχηθούν για τις ψυχές των δώδεκα Παραλιμνιτών που έχασαν την ζωή τους στην μοιραία εκείνη πτήση.
Της Θείας Λειτουργίας και του μνημοσύνου προέστη ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής  κ. Ησαΐας, στην παρουσία των Δημοτικών Αρχών, Βουλευτών της Επαρχίας Αμμοχώστου, των Στρατιωτικών και Αστυνομικών Αρχών της Επαρχίας. Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο έντιμος Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Ιωνάς Νικολάου.
Μπορεί να πέρασαν ήδη οκτώ χρόνια από τότε, αλλά οι τραγικές στιγμές είναι ακόμη ζωντανές για όλους τους συγγενείς και φίλους των αδικοχαμένων θυμάτων και τα δάκρυα στα μάτια περίσσευαν. Όσο κι αν περνούν τα χρόνια ο πόνος παραμένει μεγάλος και βαρύς χωρίς να  μικραίνει, αλλά αντιθέτως μεγαλώνει όσο καθυστερεί η απόδοση της δικαιοσύνης και οι υπεύθυνοι της τραγωδίας παραμένουν ατιμώρητοι.
Η εικόνα αυτή του διογκούμενου πόνου και των αναπάντητων γιατί διαφάνηκε και μέσα από όσα οι συγγενείς των θυμάτων κατέθεσαν την ώρα του μνημοσύνου με το ποίημα του κ. Τάκη Σκάρου, αλλά και με τα λόγια της Χριστίνας Ττοφινή.
Αμέσως μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας και του μνημοσύνου ακολούθησε τρισάγιο στους τάφους των νεκρών στο Κοιμητήριο Παραλιμνίου, το οποίο τέλεσαν οι Μητροπολίτες Κωνσταντίας Βασίλειος και Ταμασού Ησαΐας και πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων από τους δύο Μητροπολίτες, τους Υπουργούς Άμυνας και Δικαιοσύνης, τον Πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, βουλευτές, εκπροσώπους κομμάτων και οργανώσεων και συγγενείς των θυμάτων.
Να σημειώσουμε ότι το απόγευμα του Σαββάτου, 10 Αυγούστου 2013, πραγματοποιήθηκε, στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου, εκδήλωση με άναμμα κεριών στην μνήμη των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας. Πριν από το άναμμα των κεριών τελέστηκε τρισάγιο από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Κωνσταντίας - Αμμοχώστου κ. Βασίλειο. Στην εκδήλωση παρέστησαν για να αποτίσουν φόρο τιμής στους δικούς τους ανθρώπους, σιωπηλά, με δάκρυα στα μάτια και πόνο ψυχής οι χαροκαμένοι συγγενείς, ο Δήμαρχος Παραλιμνίου, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και πλήθος κόσμου.
 Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου