Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Τον πολιούχο άγιο του τίμησε ο Άγιος Δομέτιος

Σε κλίμα πανηγυρικό και ευφρόσυνο ο ακριτικός και κατά τα 4/5 κατεχόμενος Δήμος του Αγίου Δομετίου τίμησε με ευχαριστηρίους ύμνους και ωδές πνευματικές τον πολιούχο άγιο του.
Επίκεντρο των εορτασμών το χτισμένο σε βραχώδες ύψωμα βυζαντινό, μονόκλιτο με τρούλο, εκκλησάκι του Αγίου Δομετίου, το οποίο προσελκύει κάθε χρόνο πλήθη πιστών που προστρέχουν στην χάρη του αγίου για προσκυνήσουν την ιερή του εικόνα και να εκζητήσουν τις πρεσβείες του.
Το απόγευμα της Τρίτης εψάλει ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας και θείου κηρύγ­ματος προεξάρχοντος του Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου.

Στο κήρυγμα του ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε εκτενώς στον βίο του αγίου Δομετίου του Πέρσου, αλλά και στην μεγάλη δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως, την έλλαμψη, την δόξα και την χαρά που αυτή προσφέρει.
«Ο Μεταμορφωθείς Κύριος, που η δόξα του λάμπει σ’ όλο τον κόσμο, μας καλεί να συμμετέχουμε σ’ αυτή την χαρά. Να συμμετέχουμε στην χαρά της παρουσίας Του και τότε αν αρχίσουμε ο καθένας μας, στον εαυτό του, να κάνει την προσωπική του αντίσταση, εκεί που ευρίσκεται ο καθένας, κάτι θα αρχίσει να αλλάζει», τόνισε.
«Ο Θεός δεν μας θέλει σκυμμένους, δεν μας θέλει απογοητευμένους, μας θέλει χαρούμενους, τίμιους αυθεντικούς, δημιουργικούς», πρόσθεσε.

Κλείνοντας τον λόγο του ο Επίσκοπος Μεσαορίας ευχήθηκε «ο Μεταμορφωθείς Σωτήρας του κόσμου με τις πρεσβείες του οσίου μας και μάρτυρα της πίστεως μας, Δομετίου του Πέρσου, τούτη τη χαρά και την ευλογία να έχουμε πάντοτε στις ψυχές μας και στην ζωή μας».
Αμέσως μετά το τέλος της εσπερινής ακολουθίας ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας του τιμωμένου αγίου στους δρόμους του ομωνύμου Δήμου με την συνοδεία του Δημάρχου της Πόλεως, της βουλευτού κ. Μαρίας Κυριακού, του πρέσβη της Κύπρου στην μακρινή Αυστραλία κ. Γιάννη Ιακώβου, των κληρικών της περιοχής και πλήθος κόσμου.
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου