Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Θυρανοίξια παρεκκλησίου Αγίου Νικολάου στην Γεροσκήπου

Τα θυρανοίξια ενός νέου παρεκκλησίου κτισμένου στα χρωματικά πρότυπα των ναών που συναντάμε στα αιγαιοπελαγίτικα νησιά και αφιερωμένου στην μνήμη του προστάτη των ναυτικών Αγίου Νικολάου, τελέσθηκαν το απόγευμα της Κυριακής 11 Αυγούστου, στην παραλία της Γεροσκήπου στην Πάφο.
Τον Αγιασμό των θυρανοιξίων τέλεσε, με πάσα εκκλησιαστική λαμπρότητα, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος στην παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Χύτρων κ. Λεοντίου.
Πλήθος πιστών κατέκλυσε τον χώρο και παρακολούθησε με κατάνυξη, αλλά και χαρά, το θρησκευτικό τούτο γεγονός με την τέλεση του αγιασμού μπροστά από την κλειστή δυτική πύλη του ναού, το χαρακτηριστικό λατρευτικό δρώμενο με τον σύντομο διάλογο του "άρατε πύλας", το άνοιγμα της θύρας του ναού, τον αγιασμό του και την παράδοση του πλέον στη λατρεία του Θεού.
Το παρεκκλήσιο του Αγίου Νικολάου ανεγέρθηκε με δαπάνη της γνωστής δικηγόρου της Πάφου, Πόπης Αθηνοδώρου-Μάντη και την συμβολή της ρωσίδας Ναταλίας Ρίκοβα, σε παραλιακό τεμάχιο γης της Εκκλησίας, εντός του οποίου πολύ σύντομα θα ανεγερθεί μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα σε συνεργασία με ρώσους επιχειρηματίες, συνεργάτες της Αρχιεπισκοπής Κύπρου.
Η κ. Αθηνοδώρου-Μάντη στο σύντομο χαιρετισμό της αναφέρθηκε στο ιστορικό της ανέγερσης του ναού τονίζοντας ότι ο ναός που παραδίδεται από σήμερα στους πιστούς της Πάφου και όχι μόνο, αποτελεί πραγματικότητα χάρη στην συνεχή στήριξη του Αρχιεπισκόπου Κύπρου, στη συμπαράσταση του Μητροπολίτη Πάφου και στην αγάπη και εθελοντική εργασία που κατέθεσαν στο χώρο απλοί άνθρωποι, επαγγελματίες διαφόρων κλάδων, καθώς και οι λειτουργοί του Δήμου Γεροσκήπου, οι οποίοι βοήθησαν τα μέγιστα προκειμένου να υπερπηδηθούν αρκετά προβλήματα.
Maistorcy - Pafosnet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου