Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Παρουσίαση Θρησκευτικού και Τουριστικού Χάρτη Μητροπολιτικής Περιφέρειας Ταμασού

Στην έκδοση ενός καλαίσθητου Θρησκευτικού και Τουριστικού Χάρτη της Μητροπολιτικής της Περιφέρειας προχώρησε η Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής και τον οποίο παρουσίασε την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στο Μέγα Συνοδικό της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού, στο Επισκοπειό, ενώπιον πολυπληθούς ακροατηρίου.
Κατά την παρουσίαση του Χάρτη απηύθυναν χαιρετισμούς ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, εμπνευστής και καθοδηγητής της όλης προσπάθειας, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, υπεύθυνος του Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου, ο κ. Παντελής Ιωαννίδης, εκ μέρους του Γενικού Διευθυντή του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού και ο Πρόεδρος της Ένωσης Κοινοτήτων Κύπρου κ. Ανδρέας Κιτρομηλίδης.
Στην εκδήλωση έγινε ιδιαίτερη αναφορά στις θρησκευτικές και πολιτιστικές διαδρομές του Χάρτη, καθώς και εκτενής αναφορά στα Εκκλησιαστικά μνημεία και τους θρησκευτικούς θησαυρούς της Μητροπολιτικής Περιφέρειας Ταμασού.
Πρόθεση της Μητροπόλεως είναι, μέσα από το Χάρτη αυτό, να καλλιεργήσει την αγάπη προς τα ιερά προσκυνήματα και τουριστικούς προορισμούς της περιφέρειας, όχι μόνο προς τους συμπατριώτες μας, οι οποίοι δεν έχουν καλή γνώση των θρησκευτικών προσκυνημάτων μας, αλλά και προς τους ξένους επισκέπτες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Χάρτης περιλαμβάνει και ποδηλατικές διαδρομές και φυσικά μονοπάτια για ανάπτυξη του αγροτουρισμού και την προώθηση αθλητικών δραστηριοτήτων στην ύπαιθρο.
Ο Χάρτης, ο οποίος θα επανεκδοθεί σύντομα σε νέα αναβαθμισμένη έκδοση και θα μεταφραστεί και σε άλλες γλώσσες, σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Ταμασού Ησαΐα, είναι μια οφειλόμενη προσφορά της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού προς τις κοινότητες της Μητροπόλεως, οι οποίες προσβλέπουν σε τέτοιες δραστηριότητες.
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου