Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Η κάρα του Αγίου Παρθενίου επισκόπου Λαμψάκου στην Λεμεσό

Με κάθε λαμπρότητα κλήρος και λαός της Λεμεσού υποδέχθηκαν το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013 την τιμία κάρα του Αγίου Παρθενίου επισκόπου Λαμψάκου, προστάτου των καρκινοπαθών.
Η υποδοχή πραγματοποιήθηκε στον περίβολο του Μητροπολιτικού Ναού Παναγίας Παντανάσσης (Καθολικής) όπου ο Πανιερώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Αθανάσιος παρέλαβε την τιμία κάρα του Αγ. Παρθενίου από τα χέρια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου ο οποίος την μετέφερε στην Κύπρο.
Η τιμία κάρα φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Μακρυμάλλη εντός της μητροπολιτικής περιφέρειας Χαλκίδας.
Μετά την υποδοχή ακολούθησε πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου και συγχοροστατούντων των Μητροπολίτου μας κ. Αθανασίου και Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου.
Το δεξί ψαλτήρι του Μητροπολιτικού Ναού λάμπρυνε με την παρουσία του ο Γέρων Σπυρίδων Μικραγιαννανίτης από το Άγιον Όρος.
Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου το πρωί στον Μητροπολιτικό Ναό, όπου φιλοξενείτε η τιμία καρά για προσκύνηση, τελέστηκε αρχιερατικό συλλείτουργο προϊσταμένου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος.
Η τίμια κάρα του Αγίου Παρθενίου θα παραμείνει στο Μητροπολιτικό Ναό για προσκύνηση μέχρι την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου το βράδυ.
Πηγή: Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου