Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Υποδοχή τεμαχίου Τιμίου Ξύλου και Λειψάνου της Αγίας Ελένης στο Τσέρι

Με την υποδοχή σπουδαίων θησαυρισμάτων της Χριστιανοσύνης ξεκίνησαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις, οι οποίες λαμβάνουν χώρα με την ευκαιρία των εγκαινίων του ιερού ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Τσέρι. 
Τεμάχιο του Τιμίου Ξύλου και τμήμα των ιερών λειψάνων της Αγίας Ισαποστόλου Ελένης είναι οι θησαυροί που ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Αθανασίου Εράτυρας Κοζάνης, Αρχιμανδρίτης Νικηφόρος Μητρούδης, έφερε προς προσκύνηση, μετά από το αίτημα του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐα, του ιερού κλήρου και του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του ιερού ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τσερίου.
Τα ιερά κειμήλια υποδέχθηκε, σήμερα το απόγευμα, ο επιχώριος Μητροπολίτης Ταμασού κ. Ησαΐας στην κεντρική πλατεία του Δήμου Τσερίου, πλαισιούμενος από τον Ιερό Κλήρο, τον Δήμαρχος, τους άρχοντες της πόλης και πλήθος πιστών που είχαν συρρεύσει από νωρίς προκειμένου να παραστούν στην τελετή.
Το ιερό λείψανο της Αγίας Ελένης και το τεμάχιο του Τιμίου Σταυρού μεταφέρθηκε συνοδεία της Φιλαρμονικής του Αστυνομίας Κύπρου, στο νεόδμητο ιερό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, όπου ετελέσθη δέηση και ακολούθησε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Πανιερώτατου Μητροπολίτη Ταμασού, κ. Ησαΐα και τέθηκαν στη διάθεση του λαού προς προσκύνηση και ευλογία.
Στο σύντομο λόγο του ο Μητροπολίτης Ταμασού αναφέρθηκε στη σημασία του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού στη ζωή των πιστών, στη σπουδαιότητα του γεγονότος των εγκαινίων ενός νέου Ενοριακού Ναού και ευχήθηκε επιτυχία στα επικείμενα Ιερά Εγκαίνια. Ευχαρίστησε στη συνέχεια θερμά, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλο για την παρασχεθείσα σχετική άδεια προκειμένου το ιερό αυτό θησαύρισμα της Εκκλησίας μας να εξέλθει εκ του τόπου όπου φυλάσσεται και να βρίσκεται προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών της Επαρχίας του, όσο και τον Καθηγούμενο της Μονής Αρχιμανδρίτη Νικηφόρο για την ολοπρόθυμη ανταπόκριση στο αίτημα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η μεταφορά του Τιμίου Ξύλου και του λειψάνου ης Αγίας Ελένης γίνεται στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει ο περικαλλής και νεόδμητος ιερός ναός των Αγίων, Ενδόξων, Θεοστέπτων και Ισαποστόλων Μεγάλων Βασιλέων Κωνσταντίνου και Ελένης Τσερίου με την ευκαιρία των Εγκαινίων του, τα οποία θα τελέσει ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, συμπαραστατούμενος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλο, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, 19 με 20 Οκτωβρίου 2013.
Τα ιερά αυτά θησαυρίσματα θα βρίσκονται προς προσκύνηση, στον ιερό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Τσέρι, μέχρι και την Κυριακή, 27 Οκτωβρίου 2013.
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου