Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Εγκαίνια Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Τσέρι

Μέσα σε κλίμα θρησκευτικής κατανύξεως και στην παρουσία πλήθους ευσεβών Χριστιανών, πραγματοποιήθηκε, σήμερα το πρωί, η τελετή των εγκαινίων του ιερού ναού των αγίων θεοστέπτων βασιλέων και ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης, στο Τσέρι από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, συμπαραστατούμενο από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλο.
Το εσπέρας της Παρασκευής, 18 Οκτωβρίου 2013, έγινε η τελετή της εναποθέσεως των Ιερών Λειψάνων από τον Μητροπολίτη Ταμασού και αμέσως μετά τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός των Εγκαινίων.
Το πρωί του Σαββάτου, 19 Οκτωβρίου 2013, τελέσθηκε ο Όρθρος, η Ακολουθία των Ιερών Εγκαινίων και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Ταμασού, συμπαραστατούμενου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλο.
Ο Πανιερώτατος στην σύντομη ομιλία του ευχαρίστησε και επαίνεσε όλους όσους κοπίασαν και συνέργησαν για την ανοικοδόμηση του περικαλέστατου τούτου Ναού προς τιμή των αγίων θεοστέπτων βασιλέων και ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης, ενώ δεν λησμόνησε να μνημονεύσει και τους κεκοιμημένους χριστιανούς, οι οποίοι βοήθησαν στην αποπεράτωση του ιερού αυτού ναού, αλλά εγκατέλειψαν τα γήινα για να μεταβούν δια του Θανάτου εις την Ζωή.

Μετά το πέρας των Ακολουθιών μοιράστηκε μαζί με το αντίδωρο και τεμάχιο από το σάβανα, τα οποία φορούσαν οι δύο Αρχιερείς κατά την ώρα των εγκαινίων, εμποτισμένα με κηρομαστίχη ως ενθύμιο και ευλογία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανοικοδόμηση και αποπεράτωση του εν λόγω ναού ολοκληρώθηκε με πολλούς κόπους και θυσίες με μπροστάρη τον Πανιερότατο Μητροπολίτη Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρο, «τον ξεχωριστό και πολυτάλαντο αυτόν Ιεράρχη που λαμπρά κοσμεί την Εκκλησία της Κύπρου», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο προϊστάμενος του ναού, Πρωτοπρεσβύτερος π. Αδάμος Αδάμου στον λόγο του.
Σύμφωνα πάντα με τον π. Αδάμο, ο Μητροπολίτης Κύκκου, «με ξεχωριστή αγάπη και προσωπική φροντίδα, με υποδείξεις και εισηγήσεις, ανέλαβε σχεδόν εξολοκλήρου την αγιογράφηση του ναού μας. Αγάπησε το ναό μας, και πολλές φορές επέβλεπε τις εργολαβικές εργασίες».

Λουκάς Α. Παναγιώτου
φωτογραφίες: Τάσος Αναστασίου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου