Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Εγκαίνια ιερού Ναού Αγίας Βαρβάρας Πλατύ

Με αισθήματα ψυχικής ανάτασης, οι Ιερείς και τα μέλη της Εκκλησιαστικής Επιτροπής Αποστόλου Ανδρέου, Πλατύ Αγλαντζιάς και πλήθος πιστών της ενορίας, αλλά και από την ευρύτερη περιοχή, έγιναν κοινωνοί της μεγάλης χαράς των εγκαινίων του νέου ιερού ναού της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας.

Τα εγκαίνια τελέστηκαν χθες το βράδυ στα πλαίσια ολονυκτίου ακολουθίας, η οποία άρχισε στις 8 το βράδυ με την κατάθεση των Τιμίων Λειψάνων και τον Πανηγυρικό Εσπερινό και ακολούθησε ο Όρθρος και η ακολουθία των Εγκαινίων προϊσταμένου του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. κ. Χρυσοστόμου, έχοντας ως συμπαραστάτες του τους Θεοφιλεστάτους Επισκόπους Νεαπόλεως κ. Πορφύριο και Μεσαορίας κ. Γρηγόριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πάγκαλος αυτός ιερός ναός της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας οικοδομήθηκε στη θέση λυόμενης εκκλησίας και αποτελεί ιερό κόσμημα με την περίτεχνη αρχιτεκτονική του, η οποία στηρίζεται στα αρχαιότερα πρότυπα των ξυλόστεγων ναών του Τροόδους και δένει αρμονικά με το ευρύτερο φυσικό περιβάλλον της περιοχής του δάσους της Αθαλάσσας.

Να σημειώσουμε, ακόμη, ότι μέσα στα πλαίσια των λατρευτικών εκδηλώσεων των εγκαινίων μεταφέρθηκαν από την Ιερά Μονή Σταυροβουνίου τα ιερά λείψανα της Αγίας Βαρβάρας και τα οποία θα τίθενται για προσκύνηση και ευλογία μέχρι και τις 27 Οκτωβρίου.
Λουκάς Α. Παναγιώτου
Φωτογραφίες: Ευδόκιος Δημητρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου